Dyche: – Jeg ser fram til kampen – gjør ikke du?

Årets høydepunkt i Lancashire nærmer seg med stormskritt og man kan føle nervene i luften. Manager Sean Dyche ser helt klart fram til storkampen og ber spillerne nyte atmosfæren som kommer til å bli skapt når Burnley tar imot erkerivalene Blackburn på Turf Moor.

Foto: Burnley Express

Kampen er dessverre ikke vist på TV, noe som har ført til at Turf Moor er så å si utsolgt – kun noen hundre billetter gjenstår. Dette garanterer et støynivå uten like og en atmosfære som skjeldent finner sted i det de to erkerivalene møtes til dans på Turf Moors grønne gress.

Manageren håper at stemningen og atmosfæren på tribunene vil smitte spillerne på gresset og gi the Clarets en etterlengtet seier over sine argeste rivaler. Det er nemlig 33 år siden Burnley sist vant over sine naboer fra Lancashire.

Man ønsker at spillerne skal få erfare atmosfæren fra slike storkamper og vokse med Burnley FC, sa sjefen. Det er en stor kamp og vi ønsker at spillerne skal få den erfaringen og lære av den. Er man en spiller og ønsker å nå nye høyder – med Burnley føste, naturligvis og kanskje videre utover det, så trenger man å bli vant med det. En kan kun forestille seg å være en stor spiller for en stor klubb der en hver kamp er en stor kamp.

Det er viktig at spillerne lærer av denne erfaringen, på samme måte som mot Barnsley her forleden der vi ikke spilte vårt beste, men fikk allikevel ett poeng. Ta den prestasjonen inn i søndagens kamp, for det er en viktig kamp for alle med tilknytning til Burnley FC.

Det er veldig mange som ønsker å fortelle meg om den kampen (fra 2009/10, red.adm). Jeg ser fram til kampen – gjør ikke du? Alle har sagt at vår statistikk mot dem ikke er bra – det er en start, men er det relevant? Vi må vente og se på søndag, avsluttet sjefen kryptisk.