Trippier: – Vi har den beste spissen!

Storkampen mellom Burnley og Blackburn på Turf Moor nærmer seg med stormskritt og fansen har allerede utvekslet meninger i flere dager, men nå er det spillernes tur til å uttrykke seg og helle litt bensin på bålet. Kieran Trippiers tale er klar: Burnley er bedre, fordi de har en bedre spiss!

Foto: BurnleyFC.com

Høyrebacken mener at tiden er riktig for å ende en tre tiårs epoke der Burnley ikke har klart å vinne over sine argeste rivaler, sist gang det ble seier over Rovers var i 1979. Trippier føler at ventetiden kan være over på søndag når lagene møtes til dyst på Turf Moor og kamphanene er i en noe lik situasjon der begge har nyansatte managere i Sean Dyche og Henning Berg.

Mens Dyche har virkelig satt sitt preg på the Clarets ved å stramme inn bakover, har ikke Henning Berg hatt like mye hell med seg og har tapt sine to siste bortekamper – siste mot rivalene Bolton Wanderers. Trippier på sin side, mener at begge lag har blant ligaens beste angrepsvåpen i Jordan Rhodes og Charlie Austin, men insisterer at Burnley har den beste.

– Ser man på Charlie og Jordan Rhodes, så er begge målscorere, men Charlies statistikk har vært utmerket, sa Tripps og la til. Jeg ser ikke hvorfor han ikke kan nette 35-40 mål denne sesongen, han har den rette innstillingen og mener han kan nå langt – jeg mener vi har den beste spissen. Ikke misforstå meg, Rhodes gjør det bra og er en veldig god spiller, men jeg mener vi har den beste spissen.

Foto: BurnleyFC.com

Rhodes ble hentet til Ewood i August etter å ha nettet imponerende 40 mål på 46 kamper for Huddersfield og man kan helt klart si at spissen bidro til opprykk fra League One. Blackburn måtte ut med rekordsummen £8m for 22-åringen som hittil i år har scoret 14 mål på 21 kamper, inklusive tre mål for modernasjonen Skottland og to for Huddersfield før overgangen.

 I løpet av de siste årene har de kanskje hatt et sterkere lag enn Burnley, men jeg mener vi er ganske like i år. Jeg føler vi er mer hungrige med en ny manager som vil ta oss til nye høyder med og med spillerne vi har, kan vi nå langt – når de kommer hit på søndag, så kommer de til å få det tøft.

– Jeg visste ikke hvor stort det var før jeg kom hit, men jeg innser nå hvor mye dette betyr for Burnley-fansen. Vi har ikke seiret over dem på lenge, men jeg tror vi klarer det i år. Jeg har hørt at det er bedre en ett Manchester-derby. Jeg har spilt i et Yorkshire-derby for Barnsley mot Leeds som var utrolig, men jeg har hørt at dette er fullstendig fenomenalt og hensynsløst, så jeg ser fram til det, avsluttet venstrebacken.