McCann: – For fansen!

Midtbanespiller og tidligere kaptein, Chris McCann er blant de som har tjenestegjort lengst for the Clarets til tross for sin unge alder. 25-åringen har vært i klubben siden guttestadiet og har opplevd fire oppgjør mellom Burnley og Blackburn, men søndag vil bli hans første møte med erkerivalen på banen.

Foto: Zimbio.com

McCann var i sitt andre stipendår etter overgangen fra Dublin-klubben Home Farm når the Clarets trakk Rovers i FA cupen i 2005. Kampen endte målløst på Turf Moor og endte med tap på Ewood Park, andre gang midtbanespilleren kunne se sitt lag spille mot Blackburn var i Premier League 2009 som han måtte se fra sidelinjen grunnet skade.

Denne gang ligger alt til rette for at generalen kan kjempe i hjertet av Burnleys midtbane, ikke bare for fansen, men også for spillerne selv som virkelig ser fram til det kommende oppgjøret som skal spilles for et fullt Turf Moor.

For å være ærlig, tror det betyr mye for hele byen, sa McCann. For oss er det bare en kamp som vi tenker at vi kan vinne og kan ikke bli dratt med av begivenheten. Alle kommer til deg på gata og snakker om kampen og det er i avisene, men det er mer en kamp for fansen enn det er for spillerne. Vi ville vært henrykte om vi kunne gi fansen den seieren, slik at de har noe å skryte av, men når alt kommer til alt er det kun en fotballkamp som vi ønker å vinne. Selv om det er et stort lokalderby, ønsker vi å ta med oss poengene og la fansen nyte resten.

Foto: BurnleyFC.com

Burnley kommer til å spille uten en eneste spiller som er fra byen etter salget av Jay i sommer, men McCann som var 16 år når han flyttet fra Dublin forteler at Burnley har det beste etter hjembyen.

Jeg er fortsatt en Dublin-gutt, men helt siden jeg kom hit, så har jeg blitt tatt varmt imot. Jeg har møtt mange hyggelige mennesker i denne byen, men hvor mye et resultat betyr for dem på søndag er en helt annen ting.

Første gang jeg så et derby var når jeg var en ballgutt og Robbie Savage fortsatt spilte for Blackburn. Da tenkte jeg at dette var noe veldig, veldig stort. Det er mange som undervurderer hvor stort dette er, speeielt for de lokale fra Burnley. Går man en tur gjennom byen, er det første man hører; «vi klarer ikke å vente til å møte Blackburn», det sier litt om hvor mye det betyr for dem og man ønsker ikke å skuffe noen. Noen vil nok si at man nærmest bør hvile førstelaget i 44 kamper og la dem spille i kun to, men det går naturligvis ikke.

Foto: Burnleyexpress.net

Jeg vet at jeg sa at dette blir som en vanlig kamp for oss, men vi ønsker å vinne det for fansen og gi dem noe å juble for. Slike derbyer kommer ikke hver dag og man ønske rå gå ut der og gjøre det beste ut av det – forhåpentligvis trenger de ikke å vente lenger på seieren som vi ønsker å gi dem på søndag.

Mer enn noe annet er det vesentlig å gjøre en innsats og derfra vil ting begynne å flyte. Alle der fram til det og vi håpe rå kunne prestere for vår egen del og hvis vi fortsetter å spille slik vi har gjort den siste tiden, ser jeg ingen grunn til at vi ikke kan vinne på søndag.

Det har blitt to derbyer (Bolton og Blackburn) nå og det ville vært fint å fått alle tre. Det kommer til å være en vanskelig kamp, de har noen veldig gode spillere og spiller godt, samtidig som de har fått en ny manager. Det kommer til å bli tøft, det er ikke til å skjule, men jeg tror at dersom vi går inn i kampen fulle av selvtillit og spiller slik vi vet at vi kan, så kommer det ikke til å bli en enkel ettermiddag for dem, avsluttet McCann.