Dyche: – Lever varene!

Sjefen støtter opp sitt lag og er sikker på at de klarer å vinne over Blackburn og levere en derby-glede til fansen for første gang på 33 år. Rovers’ nedrykk betyr at kamphanene får mulighet til å møtes til kamp for syvende gang siden the Clarets dro i land deres siste seier på Ewood Park – i april, 1979. Men the Clarets har et hemmelig våpen å benytte seg av; fansen. 

Foto: BurnleyFC.com

Og sjefen er sikker på at det gapet kan minkes og ny historie kan skrives.

– Forventningene er på dem for øyeblikket, men når man er en underdog vet man også hva som kan skje, fortalte Burnley-sjefen. Jeg har vært underdog mange ganger og vunnet flere ganger, vi har tro på det vi gjør her og vi tror at en stor kamp som dette på hjemmebane, kan få oss til å vinne kampen og det er det viktigste – å prestere og vinne.

I en lekmanns øyne ser Blackburn ut som en større bekymring på grunn av deres opphav (Premier League) og at de har flere dyktige spillere, som må anerkjennes.

– Ser man på Blackburn som nylig rykket ned fra Premier League og jeg vil si at de har et ganske så stort budsjett og har sin måte å drive butikken på, men det settes til side. Nå gjelder det Burnley FC, vårt lag og vår egen prestasjon. Det er en herlig kamp og noe å se fram til for fansen og spillere.

Foto: Burnley Express

– Et fullt hus på Turf kommer til å føles herlig og det er det fotball dreier seg om; det gir det lille ekstra og gjør det annerledes. Det kommer til å føles litt rart og det er flott for spillere og stab å oppleve. 

– Vi er begge på en lignende plassering og det er ikke mye som skiller oss. De har hatt et par middelmådige resultater, vi har hatt noen fine resultater – spesielt på bortebane der vi har hentet hjem fire poeng på to kamper. Det betyr at vi føler oss i form og det er det vi konsentrerer oss om; oss selv. Vi går inn i kampen med en god innstilling og solid selvtillit på det vi prøver å få til. Vi kommer til å dominere på tribunene med vokal støtte og vil dominere på gressmatten også, avsluttet sjefen.