Neste: Blackburn

Sesongens høydepunkt på Turf Moor står for tur der erkerivalene Blackburn Rovers kommer på besøk og byr på dans i årets første «the Cotton Mills derby».

I forkant av kampen forventes det naturligvis store politistyrker til å holde ro i gemyttene på et fullsatt Turf Moor. 

Midtbanespiller Dean Marney er igjen tilgjengelig for Sean Dyche etter å måtte sone karantene mot midtukens uavgjort i Barnsley. Ben Mee ble friskmeldt og fikk slippe til, til fordel for Danny Lafferty og forventer å igjen få slippe til på venstrebacken. Ellers har manageren ingen skader å bekymre seg over i forkant av oppgjøret, men hva som skjer etter – er en annen sak.

Foto: Burnley Express

Gjestene må klare seg uten veteranen Nuno Gomes som er ute med en hamstring skade, mens David Dunn antageligvis ikke får slippe til grunnet en leggskade.

Rovers er ubeseiret på de siste åtte kampene mot the Clarets og har vunnet de seks siste oppgjørene i Championship og Premier League. Deres siste måte på Turf Moor var på det øverste nivå i mars 2010 som endte med en knepen 1-0 seier til Blackburn. Sist gang Burnley har vunnet over rivalene «borti gata» var i andre divisjon 1978/79-sesongen som de vant 2-1.

Lite skiller Burnley og Blackburn på tabellen, men the Clarets har 3-1-2 under Sean Dyche, men styrkes av Charlie Austin som fant igjen nettmaskene mot Barnsley etter tre kamper med måltørke. Toppscoreren står dermed med sterke 21 nettkjenninger denne sesongen, tre mer enn nummer to på listen; Glenn Murray (C.Palace).

Foto: BurnleyFC.com

Gjestene har siden midten av september sunket sakte, men sikkert nedover på tabellen og er naturligvis lystne på å unngå sitt tredje strake tap. Henning Bergs mannskap er derimot det enste laget som kun har tapt en gang på bortebane denne sesongen.

Blant merittene finner vi Lee Grant som kan få sin 100.kamp for the Clarets og Morten G. Pederson som venter på sin 250.start for Blackburn.

Kampen spilles på Turf Moor, søndag 2.desember, kl 13:30