Shackell: – Selvsikre

El kapitan, Jason Shackell vet hva det betyr for hjemmefansen å seire over erkerivalene Blackburn Rovers og har som mål å skrive historie med Sean Dyches lilla- og lyseblå hær. Shackell er klar over viktigheten av kampen og appellerer til fansen til å gi det lille ekstra, som igjen vil smitte over på spillerne og videre føre til at ny historie skrives på Turf Moor.

Foto: BurnleyFC.com

Shackell har vært på Turf Moor kun i fem måneder og i det han entret portene ble han umiddelbart erklært som klubbens nye kaptein. I likhet med mange i troppen – inkludert manager Sean Dyche – vil dette bli manges debut på et ekte øst-Lancashire derby. Forsvareren har på samme måte som samtlige involverte i troppen hørt om den arge rivaliseringen og ikke minst hatet som preger Lancashire-lagene.

– Jeg har blitt gjort oppmerksom på søndag. Det er veldig mye som surrer i bakgrunnen rundt kampen og det er en av de kampene jeg virkelig ser fram til, poengterte Shackell. Jeg visste egentlig ikke så mye om det før jeg ankom og vi startet sesongen med et derby mot Bolton, der alle sa at det var stort og en vi ville vinne. Men det ble sagt like etter; «hvis du syntes dette var stort, vent til Blackburn», så jeg fikk et godt inntrykk i begynnelsen av sesongen. Jeg har spilt i et par gode derbyer, men har hørt at denne er blant de øverste.

Foto: Zimbio.com

– Jeg er sikker på at Turf Moor kommer til å riste og når fansen virkelig støtter deg så gir det den ekstra motivasjonen til å virkelig yte mer. Enten om man er født i Burnley eller ei, så er dette veldig viktig for guttene, vi vet hvor viktig dette er for fansen og enhver som tror at dette ikke betyr mye for oss, tar grundig feil. Det kommer til å være en enorm utfordring og vi virkelig ser fram til.

– De har noen virkelig gode spillere som har spilt på øverste nivå over lengre tid og som enhver kamp i denne ligaen, så kommer det til å bli en tøff kamp, men ikke en vi burde frykte. Det er en vi burde se fram til og vi vet at vi må fokusere på oss selv, jobbe hardt, bruke ballen godt – noe vi vet vi kan – så kommer vi til å gi samtlige lag problemer og derfor føler vi oss sikre og kommer til å spille med selvtillit. 

– Vi er sikre på måten vi har spilt og vet likeledes hvor hardt vi har jobbet, men vi har fordelen av hjemmebane og dermed er det ingen grunn til at vi ikke kan vinne kampen. Det er det vi er ute etter og vil prøve på, samtidig som vi vet hvor godt vi kan spille og forventer det av oss selv. Det er lenge siden sist, men håpet er så kunne gi Clarets-fansen noe å smile over på søndag. Vi nærmer oss halvveis i sesongen og klarer vi å få et positivt resultat vil det plassere oss på den øvre delen av tabellen med en god posisjon og gjør oss selvsikre på resten av sesongen, avsluttet kaptein Shackell.