Dyche: – Kom aldri til å selge Keane

Burnley reiser til King Power stadium og møter regjerende seriemester Leicester som har fått en treg start på sesongen, men som også har slitne bein etter midtukens Champions League-kamp. I løpet av sommeren så var the Foxes også interesserte i en Burnley-helt; Michael Keane og manageren letter litt på sløret. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Keane har i skrivende stund to år igjen av kontrakten sin med the Clarets og i hele sommer var det mye skrevet om midtstopperens mulige overgang til serievinnerne. Det startet med £10m og bygget seg opp til over £17m, men manager Dyche forteller at det aldri var aktuelt å selge en av sine juveler, mye på grunn av deres sterke finansielle situasjon.

– Det var enkelt, vi kom aldri til å selge han, poengterte Dyche. Det er viktig å holde på dine beste spillere og jeg mener Michael er en del av gruppen med veldig gode spillere vi har her. Det er det gode med hvor vi er, vi har ikke finanser til å kaste rundt, men vi er sterke nok til å ikke måtte selge spillere.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Den dagen vil nok komme, det er klubbens natur generelt sett og spillere blir solgt fordi historien forteller at de blir det. Uansett hvor mye penger man har på konto, så er det aldri nok. Klubben kom til syvende og sist å selge spillere når den tid kommer, men de gode nyhetene er at vi ikke er under noe press til å selge nå og kommer ikke til å være det den nærmeste fremtid. 

– Hvis vi valgte å selge så var det på grunn av forretningene og på grunn av spillerplanlegging, ikke fordi vi måtte.

– Vi titter på markedet som det er noe som er interessant og har et åpent sinn for situasjonen. Hvis det er noe vi tenker kan bidra oss, så vurderer vi det der og da. Vi titter litt mot januarvinduet, det er handler mest om vi kan gjøre det og om vi har råd til det, avsluttet Dyche.