Fornøyd Dyche tross uavgjort

Sean Dyche pressekonferanseBurnley tok ledelsen mot Hull etter en Defour-perle og det så lenge ut til å bli en fortjent hjemmeseier, men et sent frispark på overtid sørget for at det ble uavgjort. Selv om det kun ble ett poeng var sjefen fornøyd med det han så.

Robert Snoddgrass’ frispark i det fjerde tilleggsminutt sørget for at det ble poengdeling på Turf Moor, men kampen vil bli husket for Steven Defours perle fra vel 25 meter som gikk rett i krysset og sendte hjemmefansen i ekstase.

– Det er realiteten i fotball, man må hale kampen i land og jeg må si at spillerne gjorde så godt de kunne. Det var god ærlighet fra Ben Mee som gikk inn for å blokkere, men mistet fotfestet. Gutten deres viste så litt talent og utlignet, men vi har gjort det samme mot andre lag tidligere.

– Det er slik det er, men det er nok et poeng på tabellen i en av de mest utfordrende ligaene i verden. Det er fire poeng og det tok oss mye lenger tid å få de samme fire poengene sist gang vi var innom, det kunne raskt ha blitt seks etter denne kampen.

– Det var mye bra og jeg føler vi er i bedre form, sterkere og spiller stadig bedre. Vi forventer ikke å rundspille alle, det kan jeg forsikre dere, men vi forventes å være konkurransedyktige hver kamp og foruten Chelsea-kampen så har vi gjort det. Det er mer tro i spillere og det er mange positive ting å trekke fram.

– I første omgang startet vi litt forsøksvis, men man må også huske at vi hadde en tøff kamp mot Chelsea og det kan sette spor. Jeg mener at etter 15-20 minutter så kom vi mer til og forbedret oss ytterligere i annen omgang, men jeg mener vi gjorde tilstrekkelig til å avslutte kampen.

Sjefen hadde en liten hyllest til målscorer Defour som ble banens spiller etter en utsøkt perle og forklarte hvorfor Jeff Hendrick aldri var en del av startoppstillingen. Han hadde tross alt kun vært 48 timer med laget før kampen.

– Vi vet at Steven er en veldig god spiller og det er derfor vi hentet han til laget. Han har 46 landskamper for Belgia i det som antageligvis er deres gullalder og han har tilpasset seg raskt til oss. Han er stadig sprekere og det ser man. Han måtte av banen mot slutten fordi han fortsatt tilpasser seg Premier League og vi vil unngå skader, men hans kvalitet var utmerket.

– Når det kommer til Jeff, så har han vært med oss i kun 48 timer takket være overgangsvindues galskap og man må få dem til å venne seg til kulturen, miljøet, det taktiske, kampplanen og innleggene, så spille dem. Jeg valgte å ikke bruke han fra start fordi jeg mener det er umenneskelig å gjøre det, avsluttet sjefen.