Dyche: – Kun så langt

Clarets-sjefen ser på året som har vært med gode minner og ser mot 2015 med selvsikkerhet etter at de lilla- og lyseblå sikret et viktig poeng mot Manchester City. Det er også gode nyheter på skadefronten.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

The Clarets avsluttet året med kun tre tap på ni kamper etter at de overrasket de regjerende Premier League-mesterne på søndag. Det gjenstår derimot fortsatt mye jobb i det Sean Dyches mannskap forbereder seg til dyst mot Newcastle første nyttårsdag og det på St. James’ Park – et sted de ikke har vært på over tre tiår.

– Det er en lærekurve og jeg har vært veldig fornøyd med spillerne og hvordan de har tilpasset seg, sa Dyche. Selvsagt er vi i en bransje der resultater teller, men man må se gjennom det og for å være ærlig så har prestasjonene tidligere i sesongen vært gode. De har ikke vært enestående, men de var gode på dette nivået og jeg har hele tiden sagt at det er tegn til fremgang. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Når de begynte å vinne kamper og hente hjem poeng endret følelsene seg og mange begynte å legge merke til oss og se at vi beveget oss fremover, men det er kun så langt og det minner jeg spillerne om hele tiden. Det er viktig at vi opprettholder ydmykheten og troen i det vi gjør fordi som mot City, så er det en kamp som venter like om hjørnet og vi trenger poengene og seirene. 

Sam Vokes sto over kampen mot Manchester City i helgen, kun to dager etter hans første kamp for førstelaget på ni måneder. Sjefen forklarte valget med at Sam trengte tid til å komme seg etter en emosjonell tilbakekomst og hintet til at spissen vil være i planene i det neste oppgjøret, mot Newcastle.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Sam fikk et adrenalin-boost når han tilbake. Han har vært ute i ni måneder og det løftet etter en fantastisk mottagelse fra publikum er massivt og en del av hans tilbakekomst hvor han blir helt klar. Jeg er en tidligere spiller selg og og det er ikke enkelt å forstå det med mindre man har opplevd det selv.

– Jeg kan forsikre dere at etter noe slikt så blir man litt utmattet, noe jeg forklarte for han og det var mitt valg å ta han ut. To kamper på tre dager – i hans tilfelle – er for tidlig og jeg mener han trengte noen dager til å falle til ro, men er helt klart i tankene i det vi beveger oss fremover, avsluttet manageren.

Sjefen bekreftet også at Michael Duff og Matt Taylor er tilbake på treningsfeltet etter skader, men ingen av dem kommer til å være klar mot the Magpies.