Dyche viser til statistikk før Leicester-kampen

Sean Dyche pressekonferanseSean Dyche forteller at hans må tenke forbi det ytre i the Clarets’ jakt på deres første seier i Premier League. Sjefen oppsummerer også forskjellige statistikker som taler for at det snart vil løsne for de lilla- og lyseblå.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Det har vært mye snakk om Burnleys manglende suksess foran mål denne sesongen og i skrivende stund er det kun Scott Arfield som står som klubbens eneste målscorer. Sjefen er derimot ikke bekymret over medias granskning og da etter West Bromwich-tapet forrige runde og fokuserer istedenfor på statistikken som antyder at et mål ikke er langt unna.

– Vi er under lupen, kun fordi vi ikke har scoret siden åpningskampen, poengterte Dyche. Jeg har sagt det mange ganger at det er min jobb å se gjennom de momentene og – som jeg kaller det – støyet fra utsiden. Vi observerer kampene fra forskjellige synsvinkler, med lyden slått av så ikke følelsene kan høres og fra utenforforstående sine øyne er det ofte kjølige meninger ved kun å se på. 

– Vi oppsummerer for spillerne med alt det som skjer bak kulissene og at vi har svært gode statistikker å jobbe med som vi bruker som en veiledning til hvordan laget virkelig fungerer. Ett eksempel; forrige sesongs seks første kamper hadde vi 80 skuddforsøk der 40 gikk på mål, riktignok og med all respekt for Yeovil, så hadde vi 21 i en kamp. Denne sesongen har vi hatt 72 forsøk og 37 på mål etter seks kamper, som statistisk sett er høyere enn i fjor. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det ville blitt mye hardere å takle som manager hvis statistikken taler deg imot og det du ser. Vi er ikke fanatiske med statistikken, men jeg sier at vi bruker dem som en veiledning og hadde de ikke vært så sterke som de er så kunne vi ha satt spørsmålstegn ved oss selv. 

The Clarets reiser til Leicester og møter forrige sesongens ligavinner. På eget gres er de fortsatt ubeseiret og kan vise til gode resultater mot både Arsenal (1-1) og Everton (2-2) før deres sterke 5-3-seier over Manchester United. Manager Dyche er ikke overrasket over Nigel Pearsons gode start på Premier League-eventyret.

– Jeg er ikke overrasket i det hele tatt, de gjorde det veldig bra forrige sesong og de har gjort det veldig bra denne sesongen. De har hentet inn gode spillere i tillegg til dem de allerede har og jeg mener at deres utfordring nå er å fortsette slik de har gjort. 

– Vi vet alle at forventningene øker raskt og etter resultatet forrige uke, så prøver de å holde det gående. Vi kommer til å prøve å rette opp vår egen prestasjon etter West Brom slik at vi får det vi vil og nok en spennende utfordring venter oss, sa Dyche.