Neste: Leicester

leicester fcLeicester City Kinbg Power StadiumThe Clarets møter Leicester i helgens runde, lagene kjenner hverandre godt fra tiden i the Championship som begge rykket opp fra forrige sesong.

Burnley sliter med skader på midtbanen og har enda til gode å vinne denne sesongen, mens Leicester har et fåtall skader og har fått en fin start på årets Premier League.  

Ritchie De Laet og Esteban Cambiasso er begge friskmeldte etter å ha måttet stå over forrige helg, som betyr at Nigel Pearsons mannskap er så og si skadefri. Burnley på sin side har en litt verre situasjon; Nathaniel Chalobah, Matt Taylor, David Jones og Dean Marney er alle ute som gir Dyche hodebry på midtbanen. Danny Ings og Sam Vokes er også ute av spill.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Utfordringen starter med at Leicester ikke har tapt på de siste syv møtene og David Nugent har allerede fått kallenavnet «Burnley-dödaren» etter å ha får vane å score mot the Clarets – noe han har gjort i de fire siste oppgjørene – klubben han tilbrakte ett år med sist gang de lilla- og lyseblå var i Premier League (2009/10). Det ble seks mål for the Nuge. Statistikken taler for seg selv og det har blitt imponerende 149 mål på 42 kamper mellom lagene, noe som betyr 3,5 mål per kamp.

På eget gress er the Foxes ikke enkle å ha med å gjøre; 12-5-1 på deres siste 18 kamper, tapet kom mot Brighton forrige sesong av Ulloa som ble hentet til King Power Stadium denne sommeren. Spilleren har imponert for Leicester og kan vise til fem nettkjenninger på seks kamper. Bakover har det ikke gått like smertefritt og Pearson kan vise til kun en kamp uten baklengs, hvor resten har endt med to eller flere innslupne mål på deres siste seks kamper.

The Clarets har ikke imponert i form av resultater, til tross for gode prestasjoner – med visse unntak, selvfølgelig. Det har gått 10t 16m siden sist gang de scoret og det var Scott Arfield mot Chelsea og laget er 36 minutter unna å skrive ny rekord for spilletid uten mål, som per idag er 10t 51m.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

I Premier League så har Burnley stilt med tolv av 18 spillere som besitter britisk pass, noe som er mest i hele Premier League, kommende motstander Leicester kan vise til elleve spillere.

Kampen spilles lørdag 4.oktober kl 16:00

Tidligere oppgjør:
29.mar 2014 Burnley 0-2 Leicester
14.des 2013 Leicester 1-1 Burnley
29.des 2012 Burnley 0-1 Leicester
19.sep 2012 Leicester 2-1 Burnley
17.apr 2012 Leicester 0-0 Burnley
01. nov 2011 Burnley 1-3 Leicester
09.apr 2011 Leicester 4 0- Burnley
21.aug 2010 Burnley 3-0 Leicester