Dyche misfornøyd med dommeren

Sean Dyche pressekonferanseSean Dyche var ikke en tilfreds mann etter Middlesbrough-tapet som var the Clarets’ andre strake tap på Turf Moor til tross for at de lilla- og lyseblå dominerte kampen.

Foto: @FordyFourEyes via Twitter
Foto: @FordyFourEyes via Twitter

Dommeren hadde ikke noen god dag på jobb og nektet å gi the Clarets ikke mindre enn to, muligens også tre, straffer. Burnley kunne vise til 27 skudd på mål og 71% ballbesittelse. I andre kamper sørget Derby for å dra i land en sterk seier over ni-manns Huddersfield og minket dermed avstanden til åtte poeng.

Sjefen var henrykt over eget lags innsats mot Boro, men satt et «lite» spørsmålstegn ved dommerens avgjørelser som satt sitt preg på kampen og ikke minst resultatet.

– Vi er klare over utfordringen i denne serien og forventet ikke en fest, men jeg mener vi var fantastiske! Vi dominerte fullstendig og uheldigvis var vi en situasjon der vi ikke fikk påvirke utfallet av kampen. Statistikken gikk i været og det er uforklarlig hvordan ballen ikke havnet i nettet deres, men vi slapp inn et veldig simpelt mål som følge av to feil i forkant.

Foto: @FordyFourEyes via Twitter
Foto: @FordyFourEyes via Twitter

– Det er bare veldig vanskelig for meg å snakke fordi dommeren utgjort en merkbar stor forskjell i kampens utfall. Det var minst to saklige straffer vi ikke fikk.

– Dommeren ba spillerne om å slutte med å dra i trøyene når de er i boksen, men når det skjedde med Danny Ings, gjør han ingenting. Og jeg spurte han hva som var poenget med å snakke om det, hvis du ikke gir straffene deretter?

– Det var et par andre ganger og vi to eller tre (straffer) ble ikke gitt – keeperen deres var banen spiller. Det var fullstendig dominering av oss, men det er ikke første gang avgjørelsene har gått imot oss denne sesongen og vi må ta lærdom av det og gå videre.

Foto: @FordyFourEyes via Twitter
Foto: @FordyFourEyes via Twitter

– Det er ni straffer vi ikke har fått denne sesongen, men vi vet hva vi er gode for og har prestert fantastisk nok en gang. Det var mye bra og vi stoppet aldri og jage utligningen, men det tar vi med oss i neste kamp.

Når alt kommer til alt er det slik det er, vi har fire kamper igjen og åtte poengs forsprang – hadde noen tilbudt meg det ved sesongstart, hadde vi alle tatt det imot. Fansen ga spillerne stående applaus fordi de hadde akkurat sett laget sitt fullstendig ødelegge noen. 

– De er klare over at det noen ganger er avgjørelser som vi ikke rår over som endrer utfallet av kamper, men de har sett sitt lag gi alt og vet, på samme måte som deg og meg at slike prestasjoner over tid vinner deg kamper. Vi vet lag ikke kan stå imot det på ukentlig basis, vi har fire store kamper igjen og fortsetter vi å spille slik, vil vi velte andre lag overende, avsluttet Dyche.