Frustrerende tap på eget gress

Burnley logo stormiddlesbrough fc(Burnley 0-1 Middlesbrough): Burnley fikk på sitt andre strake hjemmetap etter mål av Jacob Butterfield tidlig i annen omgang, men det var dommeren som sørget for kontroversene.

Ved to anledninger ble det ikke gitt straffe til the Clarets og mange avgjørelser gikk dem imot, men det skal sies at Boro i stor grad kan takke keeper Konstantopoulos som storspilte mellom stengene.

Burnleys eneste endring fra forrige runde var Kieran Trippers retur i lagoppstillingen og følgelig ble Chris Baird plassert på benken. Kampen startet med ett minutts stillhet til ære for de 96 som mistet liver i Hillsborough-ulykken 20 år siden.

Kampen startet friskt med to offensive lag som bød på midtbanedueller der Burnley skapte to halvsjanser og ett hjørnespark, mens Boro produserte ett hjørnespark innen kvarteret var spilt. Danny Ings og Michael Kightly kunne og burde ha sendt the Clarets i føringen, sistnevnte med et treff i stanga.

I det 26 minutt sto Ings og Marney for et flott angrep som burde ha sendt Turf Moor i jubelrus, men keeper Konstantopoulos avverget i siste liten – Danny Graham kunne ha sendt gjestene etter halvtimen, også han bommet.

Danny Ings sto bak flere gode muligheter, samtidig som Burnley møtte hardt press i sluttminuttene: Først sto Heaton bak en kjemperedning i det 40.minutt etter et skudd av Graham som ga to hjørnespark og to minutter senere bar det Butterfield som prøvde seg – også her sto Heaton for Boro’s frustrasjon.

Annen omgang startet med et angrepsvillig Burnley som burde ha tatt ledelsen, men fikk kun hjørnespark. Fra flagget derimot havnet ballen hos Middlesbrough og til Jacob Butterfield som satte kula i nettet på kontring i det 51.minutt.

Tomlin kunne ha økt tre minutter senere men sendte ballen over, det samme gjorde Trippier etter en flott gjennombruddspasning av Marney. Dommen ble en lite populær mann like etter timen når Leadbitter holdt igjen Barnes i feltet uten at dommerne reagerte, til stor frustrasjon blant Clarets-spillere og fans.

Jason Shackell og Ashley Barnes kom til kjempesjanser de ene ble reddet på streken og Barnes’ forsøk ble mesterlig reddet av keeperen.

Woodgate klippet ned Shackell like utenfor feltet – Kieran Trippier sendte kula rett på Konstantopoulos som måtte gi hjørnespark.

Dommeren havnet nok en gang i fokus når Adomah dro ned Ings i feltet uten at dommeren nok en gang ikke reagerte.

Som om ikke det var nok var Ayala meget høyt med foten i fart og kunne raskt ha skadet Trippier i feltet og igjen var dommeren på bærtur og ga frisparket MOT backen. 78 minutter var spilt når David Jones prøvde seg med et frispark som Konstantopoulos sendte over og med ti minutter igjen ble vingene byttet ut med friske bein.

Stanislas sendte av gårde en fin salve i det 84.minutt som keeperen måtte gi retur på og på nevnte retur sendte Barnes kula utenfor etter et slags skudd/pasning til Ings. Samme innbytter sto for nok et herlig innlegg like etter som Barnes budde ha satt inn, men Ayala fikk på mirakuløst vis fot på ballen. Konstantopoulos presterte med den ene drømmeredningen etter den andre.

Burnley satte inn stor offensiven og jaget en utligning, Ayala ble sendt av banen mot slutten av kampen, men til tross for sjansene og forsøkene så ble det et surt tap på Turf Moor.

Burnley: Heaton; Trippier, Shackell (c), Duff, Mee; Arfield (Stanislas 80), Marney, Jones, Kightly (Wallace 80); Ings, Barnes
Innbyttere: Cisak, Long, Edgar, Treacy, Baird

Middlesbrough: Konstantopoulos; Tomlin (Williams 82), Butterfield (Varga 72), Woodgate, Leadbitter (c), Ledesma, Whitehead, Chalobah, Ayala, Graham (Main 90), Adomah
Innbyttere: Steele, Main, Morris, Atkinson, Jackson
Gult kort: Whitehead 78, Ayala 93
Røde kort: Ayala 95

Tilskuere: 16.661 (1.086)
Dommer: Whitestone