Dyche og Mee etter Wolves-seieren

Sean Dyche var henrykt over å feire sin 300.kamp for the Clarets med 2-0-seier over Wolverhampton. Ironisk nok, samme resultat som Dyches åpningkamp som Burnley-sjef.

Manageren har vært sengeliggende mens resten av fotball-verden hadde øynene rettet mot den internasjonale arena. Sjefen måtte under kniven, mens støtteapparatet tok seg av treningsøktene.

Foto: BurnleyFC.com

Jeg er stolt fra et profesjonelt ståsted fordi jeg måtte gå gjennom en operasjon og var borte en uke. Jeg må takke staben for å ha holdt treningene og de har levert som forventet. Jeg har holdt ut med smertene i en lang stund, men spesialisten han kunne klare å få meg klar ganske raskt og det har gått bra. Forhåpentligvis er jeg på tredemølle i løpet av kort tid, men for øyeblikket er jeg glad for å være tilbake jobb og nyter det.

Jeg er fornøyd med prestasjonen på mange måter. Selvsagt er resultatet det viktigste, spesielt etter å ha tapt fire kamper på rad, men vi gjorde det grunnleggende og det stygge som var nødvendig. Det er ting man trenger noen ganger, men i det store bildet så var det en merkelig kamp. Man kan tape fire på rad og det blir raskt en sak ut av det, men mange glemmer at vi siden jul har tatt 21 poeng fra 13 kamper.

Foto: BurnleyFC.com

Det var en sunn tilbakekomst og det er ikke mange av dem i Premier League som har gjort det sånn. Vi hadde 12 poeng ved jul. 12 poeng fra 19 kamper! Vi trenger selvfølgelig flere poeng og det vet vi, men det er gode signaler. Jeg nevnte for et par uker siden at hvis man klarer å legge til side tapsrekken, så blir en retur enklere.

Vi startet veldig bra med Dwight og Woody som fikk oppmerksomhet med det første målet. I annen omgang vokste de inn i kampen, endret formasjon og økte presset, mens vi var mer bakpå og tilbakeholdne, som var forventet. Men så, takket være vår aktsomhet til å gjøre det grunnleggende fant vi et øyeblikk og Dwight satte inn en fantastisk perle. Så jeg er fornøyd på flere måter.

Foto: BurnleyFC.com

Fansen var nervøse, men de holdt ved laget og laget leverte det jeg vil kalle en veldig profesjonell prestasjon og vant kampen. Vi vet at vi ikke er et lag som kan ha flyten hver uke, vi kan ikke dominere kamper hver uke, men samtidig er vi sterke når det kommer til defensivt arbeid og gjøre det grunnleggende, avsluttet Dyche.

Ben Mee ble kåret til banens spiller, men visekapteinen ønsket å rose talentet Dwight McNeill som sikret tre poeng. Midtstopperen og hans defensive kolleger la ned en enorm innsats bakover og sikret the Clarets’ andre kamp uten baklengs siden årsskiftet. Lettelsen var til å føle på når 19-åringen satte inn sitt tredje Premier League-mål denne sesongen.

Foto: BurnleyFC.com

Det var en fin følelse. Det var litt nervøst med 1-0 og det var fint å se ballen gå inn. Dwight viste den kvaliteten. Han spiller med mye frihet og har det i seg til å gå ut der og gjøre det for oss. Det er fantastisk å se på, han gjør det på treningene og man kan se kvaliteten og ferdighetene hans. Han er en veldig spennende spiller å ha i klubben og uten å sette press på han, så tror jeg det venter store ting for han.

De er et godt lag og har toppspillere til å bevege ballen. Vi måtte være på vakt og jeg mener vi var godt organiserte. De presset oss mye i annen omgang og nervene slo inn mot slutten. Vi forsvarte oss godt, blokkerte og taklet, og backene var fantastiske som forsvarte stolpene og hindret innlegg. De var virkelig besluttsomme og det var herlig å gå av banen uten baklengs. Det var en god prestasjon.

Foto: BurnleyFC.com

Jobben er ikke ferdig, men det var en fantastisk seier og det var godt å legge siste prestasjonen bak oss og sikre poeng. Det ville vært herlig å sikre 40 poeng, men de to neste kampene blir enormt viktige. Vi reiser med selvtillit til Bournemouth og så er det den store mot Cardiff her etterpå. 40 er et fint mål, men det ville vært bedre om vi kom ditt raskere, så de to neste kampene blir veldig viktige. Klarer vi to seire, så ser på situasjonen da, avsluttet Mee.