Snudde til sterk seier

(Bournemouth 1-3 Burnley): The Cherries scorer mange mål, men de lekker også som en sil. Hjemmelaget tok en tidlig ledelse etter et uheldig selvmål av Barnes, men et kvarter senere var Burnley i føringen. Barnes balanserte regnskapet rundt timen og the Clarets dro i land en viktig seier.

Det ble en gjenforening med Matt Lowton i lagoppstillingen for the Clarets, men det hjalp lite innledningsvis. Hjemmelaget fikk et billig frispark og ballen ble sendt i feltet. Ake og Barnes kjempet i luften om ballen. Kula traff hodet til Ashley Barnes som sendte ballen i eget nett i det 4.minutt. Like Burnley på hugget og sikret et hjørnespark. McNeill la inn fra flagget og Ben Mee (5′) var en hårstrå unna en utligning.

Foto. BurnleyFC.com

Det ble litt kamp om ballen overalt på banen og i det 17.minutt sikret Burnley seg nok et hjørnespark. Westwood la inn fra flagget og sendte kula i en fin bue mot målet. Keeper Begovic fikk ikke til å bokse ballen ut og dermed var det fritt fram for Chris Wood å utligne. 1-1!

Det var så vidt støvet hadde lagt seg og Burnley var nok en gang på hugget. McNeill viste fine takter på kanten og la inn i feltet, klareringen var svak og ballen gikk rett i bena på Ashley Westwood. Midtbanespilleren klinket til og sendte ballen i mål! 2-1 til Burnley i det 20.minutt!

Begge lag ville fram og score mål til tilskuernes store glede, men det ble også litt mer ampert med hardere dueller, flere opphold i spillet og noen kort. Burnley-spissene gjorde det de gjør best og skapte hodebry for forsvaret, som fikk hjelp av linjedommeren ved flere anledninger. Hjemmelaget glimtet til med jevne mellomrom, særlig mot slutten av omgangen, men møtte et godt organisert Clarets-forsvar og dermed kunne Burnley jogge i garderoben med et glis om munnen.

Annen omgang startet med to offensive lag uten at Barnes (46′), Wilson (48′) eller Wood (52′) klarte å endre stillingen innledningsvis. Bournemouth ga fra seg et par unødvendige frispark i farlig posisjon, som Burnley kunne utnyttet. Det måtte et spennende angrep fra Chris Wood til før jubelen kunne slippes løs nok en gang. Taylor fant Wood på løp, spissen viste rå stryke når skuddforsøket hans ble avverget
på klumsete vis av Begovic. Ballen trillet tilbake til Wood som sendte videre til Ashley Barnes. Spissen gjorde ingen feil foran Begovic og gjorde opp for ditt uheldige mål tidlig i kampen ved å øke til 3-1 i det 56.minutt!

McNeill (62′) og Wood (66′) skapte gode muligheter, mens Bournemouth slet med å pasningspillet og i angrep. Etterhvert ble det gjenforening med tidligere Claret’ Junior Stanislas. Det jevnet seg litt ut, men det var fortsatt Burnley som var farligst. Eventyreren ble introdusert mot slutten av omgangen og erstattet Jeff Hendrick som hadde en god kamp på høyrekanten.

Hjemmelaget jaget en redusering i sluttminuttene, men pasningspillet var upresist og det som ved flere anledninger kunne gitt et resultat, ble ofte klarert av et disiplinert Burnley. Wilson (88′ og 94′) og King (90+1) kom nærmest, men James Tarkowski og Tom Heaton sto i veien. Det ble en sterk seier mot Eddie Howe og hans Bournemouth.

Bournemouth: Begovic, Clyne (Rico 46), Ake, Mepham, Smith, Brooks, Lerma (Stanislas 70), Gosling (Solanke 58), Fraser, Wilson, King
Innbyttere: Boruc, Rico, Simpson, Ibe, Stanislas, Mousset, Solanke
Gule kort: Clyne 29, Smith 94

Burnley: Heaton, Lowton, Mee, Tarkowski, Taylor, Hendrick (Berg Gudmundsson 82), Westwood, Cork, McNeill, Wood, Barnes
Innbyttere: Hart, Gibson, Long, Ward, Brady, Berg Gudmundsson, Vydra
Gule kort: Hendrick 32, Barnes 34, Mee 77