Viktig seier over Wolves!

(Burnley 2-0 Wolverhampton): The Clarets fikk en drømmestart med nettkjenning etter to minutter og måtte forsvare seg godt i over 70 minutter. Dwight McNeill økte ledelsen og ga fansen et viktig håp om overlevelse i Premier League.

Ingen endringer for the Carets i lagoppstillingen og det tok ikke mange minuttene før Turf Moot slapp jubelen løs. Et frispark av Dwight McNeill ble sendt mot feltet og fant Chris Wood, spissen lurte alt og alle og sendte ballen forbi keeper Patricio, men traff stangen. Ballen spratt ut og traff Conor Coady på løp som hjalp til å sette ballen i mål. 1-0 til Burnley etter to minutter.

Gjestene lot seg ikke pille på nesen, men Burnley var effektive defensivt og fikk avverget flere situasjoner som kunne ha blitt farlige. Midtveis i omgangen våknet Wolverhampton og skapte stadig flere muligheter fremover. Burnley på sin side var taktiske og frustrerte gjestene med å roe ned spille og hale ut tiden.

Etter halvtimen kunne man se noe tøffere dueller mellom spillerne, som igjen skapte litt anspent stemning. Burnley var solide i forsvar, men skapte heller ikke nevneverdig fremover. Wolves ville mest og prøvde å bryte ned forsvaret, men slet med å finne rom. Først i sluttminuttene var the Clarets mer på offensiven og nå var det Chris Wood (45′) sin tur til å møte på et robust Wolves-forsvar. Det ble ingen fler mål.

Annen omgang startet med et offensivt Wolverhampton og Tom Heaton fikk mer i gjøre i åpningsminuttene av annen omgang enn hele første omgang. Jota (46′) og Cavaleiro (48′) skapte to gode muligheter, men begge forsøkene gikk like til side for Heaton. Gjestene fortsatte å se mye til ballen og forsøkte å skape trøbbel, men en utmerket James Tarkowski ryddet opp gang på gang.

Wolves-manageren valgte å gjøre to offensive bytter i en god periode for gjestene, men de store sjansene uteble. Ben Mee (70′) og Jota (73′) kom til muligheter, før tålmodigheten fikk lønn for strevet.

James Tarkowski vant utspillet fra keeper Patricio midt på banen og kula spratt til Dwight McNeill. 19-åringen fosset fremover, fintet to ganger og sendte et hardt skudd mellom Wolves-stopperne, rett i mål. Keeper Patricio ble tatt på sengen. 2-0 til Burnley i det 77.minutt. McNeills andre mål på to kamper.

Wolves fulgte opp med press og stress, men Burnley-forsvaret var godt organisert og fikk ryddet unna det meste. Der de feilet, ventet Tom Heaton og plukket opp ballen. Det ble ingen fler mål på Turf Moor og har fem poeng ned til Cardiff som møter Chelsea på søndag.

Burnley: Heaton, Bardsley, Mee, Tarkowski, Taylor, Hendrick, Westwood, Cork, McNeill (Berg Gudmundsson 86), Wood, Barnes
Innbyttere: Hart, Gibson, Lowton, Ward, Brady, Berg Gudmundsson, Vydra
Gule kort: McNeill 67

Wolves: Patricio, Saiss, Coady, Boly, Jonny, Neves, Dendoncker (Doherty 58), Adama (Costa 72), Moutinho, Jota, Cavaleiro (Jimenez 58)
Innbyttere: Ruddy, Doherty, Kilman, Vinagre, Gibbs-White, Costa, Jimenez
Gule kort: Neves 90+3

Tilskuere: 20.990 (2.419 Wolves)