Dyche om Chalobah

Sean Dyche pressekonferanseClarets-sjefen forteller til klubbens hjemmeside at leiesoldat Nathanial Chalobah kan ta karrièren sin til neste nivået med Burnley og spilleren ser fram til utfordringen som venter. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Chelsea-spilleren ankom Burnley timer før overgangsvinduet stengte og blir i Lancashire til 2.januar 2015. Sjefen gleder seg til å jobbe med Nathanial som har hatt vellykkede låneopphold både hos Watford og Nottingham Forest – ironisk nok klubber som Dyche har en historie med.

– Nathanial er en vi har vært interesserte i en stund, jeg har fulgt med på karrièren hans og han gjorde de utrolig godt i Watford og hadde en likegyldig sesong som var, men jeg tror at spillere vokser på slikt, sa Dyche. Min måte å se på spillerutvikling er ikke den samme som alle andres, man tar det røffe og det glatte etterhvert som kan utvikler en ung spiller og jeg tror han har kommet ut av det mer rund i kantene. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg hadde en prat med han og satte pris på samtalen vår, jeg mener han har noe å tilføye oss. Han kjenner til utfordringen og kjenner til styrken vi har på midtbanen, spesielt med David Jones og Dean Marney – og han er villig til å begi seg på det.

– Han er en spiller med godt skussmål, spiller på det engelske U21-laget og vi ønsker en blanding i gruppen som består av eldre spillere som har vært litt rundt og det friske uten hemninger til å ville spille. Han mener dette kommer til å være et godt miljø for han og det mener jeg også, sa Dyche.

Hovedpersonen selv ser fram til utfordringen som venter etter å ha tilbrakt de tre siste låneoppholdene med lag fra the Championship.

– Jeg gleder meg virkelig fram til det. Det viktigste for meg var å komme meg ut på lån og fortsette å lære og utvikle. Jeg har gjort det de siste par årene og det neste steget er å dra på lån til et Premier League-lag og jobbe meg derfra. Det er et steg opp fra forrige sesong og jeg ser veldig fram til det og håper å kunne forbedre meg som spiller, sa Chalobah.