Dyche om finanser

Sean Dyche pressekonferanseBurnley tar imot Hull City denne runden med fortsatt til gode å vinne i Premier League, noe som får flere til å kreve forsterkninger. Sjefen har et nøkternt forhold til å bruke store penger i januar og begrunner med at klubbens fremtid er viktigere enn umiddelbar suksess.

Sean Dyche forteller at han har et øye på overgangsvinduet og det andre på klubbens ønske om å komme seg ut av bunnstriden i Premier League, men understreker at klubben ikke har råd til å bruke store mengder penger uten at det får konsekvenser på sikt.

Jeg og andre manageres jobber avhenger av å vinne kamper og jeg er ikke naiv når det kommer til det, men det må være en balanse rundt hvordan klubben håndterer det. Hadde jeg hatt £30m, så ville jeg brukt det, men jeg ikke de pengene og vet du hva – det ville antageligvis ruinert klubben. Det er viktig å huske at utfordringen mot realitetene her i Burnley er realiteter som må pleies. 

– Jeg er en vaktmester for klubben og må styre gruppen til å vinne kamper, men samtidig forsikre meg at klubben er i en god posisjon. Tro meg, i løpet av de to årene jeg har vært i klubben så er den et betraktelig bedre sted enn når jeg entret portene og klubben var på en 16.plass i Championship.

– Vår utrolige reise ifjor endret klubben betraktelig i løpet av en tre måneders periode. Noen av de summene som ble brukt på spillere i sommer er helt utrolige og da snakker jeg om Championship-spillere. Betraktelig mer penger enn vi betaler i Premier League og klubber som er rikere en oss, hovedsaklig på grunn av eierne. 

– De krevde astronomiske summer som vi, som klubb, rett og slett ikke hadde råd til – å bruke litt mer penger i sommer var ikke nok, tro meg. Vi snakker ikke om å bruke en eller to millioner mer for en spiller, men flere titalls millioner for å sikre seg en kvalitetsspiller. Vi var interesserte i tre spillere fra Championship og hadde vi hentet dem, hadde det kostet oss over £20mill og kun en av dem har spilt i Premier League. Det sier litt om markedet.