Dyche om topp-oppgjøret

Sean Dyche pressekonferanseManager Dyche har hatt en uke på å få Burnley ned på bakken etter en strålende oppvisning mot Nottingham Forest i hvordan fotball skal spilles, men nå venter enda en utfordring i Derby County som ved seier vil overgå Burnley på tabellen og spenne bein i kampen om plassen som gir direkte opprykk. The Rams har gjort det bra i det siste, men Turf Moor har vist seg å være en vanskelig nøtt å knekke denne sesongen.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Dyche føler at Burnleys samhold er deres styrke og det som må til i helgens storoppgjør mot Derby. Begge lag kjemper i toppen der Burnley er på 2.plass og Derby på 3. og manageren fremherver at båndet i troppen har vært en viktig og drivende faktor i det som blir avgjørende for resten av sesongen.

Med den rike arven, historien og oppbyggingen av klubben, er det vitkig at byen, menneskene og klubben er alle samlet. Siden jeg ankom, har jeg snakket om en-klubbs-mentaliteten og har alltid sagt at å vinne forsterker den følelsen, men den trenger å være der dersom ting ikke går som planlagt. Jeg tror det er en viktig del i enher klubb, men enda mer for en by-klubb som Burnley med den kontakten denhar til menneskene. 

– Det som er så bra her er at de (fansen) har så mye tro på laget. I den nylige Millwall-kampen når vi lå under 1-0, var det en ro mellom spillerne og fansen og jeg tror det er fordi fansen tror på det at laget kommer til å gi alt for å kommet inn i kampen igjen.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg liker å tro at det er en tillit mellom spillerne og fansen som vet at det minste de kommer til å se er maksimal innsats, det er det jeg ville likt å se som supporter og legger man til litt kvalitet, en god taktisk ramme og energi, så har man en flott sammensetning, men vi må holde den vedlike for å fortsette å levere.

Beggge lag har gjort det veldig bra, vi har vist gjennom hele sesongen hva vi er gode for, så det er ikke noe nytt. Det er nok en stor kamp, ytterligere tre poeng vi satser på og enda en seier vi ønsker å gripe til oss. Laget er i god form fysisk og psykisk og er klare til å gi en innsats – det er sikkert, avsluttet Dyche.