Neste: Derby County

derby countyTurf Moor pre-game Foto: D. Bentley / BFCEtter å ha feid Nottingham Forest til side, er det deres naboklubb Derby County som står for tur. The Rams jager i likhet med Burnley PL-plass og har de siste månedene sakte, men sikkert klatret oppover tabellen og besitter i forkant av oppgjøret en sterk tredje plass – to poeng bak Burnley. Poengene på Turf Moor kan og vil høyst sannsynlig få betydning for den verdifulle andre plassen med stadig færre kamper igjen.

Burnley har ingen nye skader å bekymre seg over der kun Brian Stock er ute av spill med en ryggskade, men det hindrer nok ikke sjefen i å sende ut det samme mannskapet i den åttende kampen på rad. På motsatt side er the Rams Steve McClaren styrket etter at flere av spillerne er tilbake etter skader; Craig Bryson og Jamie Ward som begge sto over forrige kamp (Bournemouth) er klare, mens Simon Dawkins og Conor Sammon kan figurere i lagoppstillingen etter innhoppet i forrige runde.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Sist gang lagene møttes sto begge spissene og el kapitan Jason Shackell for målene, men siden den gang har det skjedd mye – for begge lag. Derby snuser på opprykk, mens Burnley flyr høyt med Turf Moor som en ubeseriet festning på vel ti måneder er det klart for nok en toppkamp i Chanmpionship.

For Burnleys del blir det en gjenforening med Lee Grant som hadde en god sesong før han valgte å bytte beite til sin tidligere klubb, mens Derby blir gjenforent med Jason Shackell som gikk motsatt vei. Sistnevnte har vært en bauta for Burnley siden overgangen og kontrollerer forsvaret med jernhånd i lag med veteranen Michael Duff. ‘

Kampen spilles på Turf Moor, lørdag 1.mars kl 16:00 og vises på TV for den som ønsker å hygge seg med toppoppgjøret i Championship.

Tidligere oppgjør:
31.aug 2013 Derby 0-3 Burnley
26.des 2012 Burnley 2-0 Derby
22.sept 2012 Derby 1-2 Burnley
21.jan 2012 Burnley 0-0 Derby
27.aug 2011 Derby 1-2 Burnley
23.april 2011 Derby 2-4 Burnley
27.nov 2010 Burnley 2-1 Derby