Dobbel-Austin ga sesongens første seier!

(Derby 1-2 Burnley): Hjemmelaget hadde ballen mest i første omgang og til tross for Burnleys majoritet av sjanser gikk lagene til pause målløse. Annen omgang startet perfekt når Charlie Austin sendte the Clarets i føringen, kvarteret senere utlignet Theo Rodriguez, men Austin ville det annerledes og sendte Burnley tilbake i ledelsen.

Manager lot trofaste Brian Jensen starte kampen fremfor Lee Grant i buret med målet å holde buret rent, mens David Edgar erstattet skadde Michael Duff.

Den første halvdelen av omgangen sto Burnley for de fleste sjanser der både angrepet og midtbanen fikk prøvd ut Fielding i Derby-målet, men verken Wallace, Austin eller Treacy klarte å overliste keeperen. Derby fikk til et par gode muligheter, men hadde også vansker med å overliste Burnley-målvakten.

Dommeren blåste av en underholdende omgang foran et enn så lenge tilfreds publikum. Annen omgang trengte ikke lang tid før Treacy satte igang et flott angrep fra dødlinjen og la inn mot feltet, og der var Charlie Austin som pent og rolig sendte Burnley i føringen etter 50 spilte minutter.

Derby satte inn storoffensiven og Burnley virket til tider ubekvemte, men sto i mot og benyttet åpne rom hos the Rams som fort kunne ha økt ledelsen. Hjemmelaget fikk omsider gjennomslag for presset og i det 72.minutt satte Theo Robinson inn utligningsmålet.

Stemningen i Burnley-laget endret seg og Charlie Austin ville det annerledes. Jay-Rod sendte en stikker til Ross Wallace som sendte av en kraftsalve mot Derby-keeperen, Fielding måtte gi retur og der var Charlie Austin helt alene og på enkelt vis sendte Burnley tilbake i føringen i det 74.min.

Etter noen turbulente minutter med kort og skader, valgte manager Howe å dra i land seieren ved å bytte ut to-målscorer Charlie Austin med Andre Amougou, mens Wallace fikk seg en liten smell og ble byttet ut med Elliott. Kampens avsluttende minutter ble intense med flere spillere liggende nede etter tøffe dueller og frustrasjonen bredte seg gjennom hele stadionen. Stemningen ble særdeles interessant når fjerdedommeren la til hele syv tilleggsminutter.

Begge lag fikk sine sjanser i de nervøse minuttene som fulgte fram til dommeren blåste av kampen og the Clarets kjempet med nebb og klør for å holde på ledelsen. Burnley kunne faktisk økt til 3-1 i det syvende tilleggsminutt. Lagene måtte spille over tiden (totalt ni tilleggsminutter), men Lancashire-laget sto imot presset og stoppet the Rams’ seiersrekke og sikret seg samtidig sin første tre-poenger denne sesongen.

Foto. BurnleyFC.com

BURNLEY: Jensen, Easton, Edgar, Mee, Trippier, Treacy (MacDonald 91), Marney, McCann, Wallace (Elliott 82), Austin (Amougou 86), Rodriguez
Innbyttere: Grant, Hines
Gult kort: Mee 28

DERBY: Fielding, Brayford, Kilbane, Shackell, O’Brien, Bailey, Hendrick, Bryson, B Davies, S Davies (Robinson 45), Ward (Croft 45)
Innbyttere: : Ledzdins, Roberts, Maguire
Gult kort: Ward 18

Dommer: A Haines
Tilskuere: 23,913