Mer nytt fra Turf Moor

Det har skjedd flere interessante ting i Burnley denne uken og redaksjonen oppsummerer flere av begivenhetene i denne artikkelen. Flere Clarets har blitt kalt opp til landslag, mens det også skjer positive ting på sponsorfronten.

Jamie Frost, fremtidens spiss

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

The Clarets har gleden av å kunne offentliggjøre at unge spissen Jamie Frost har blitt tilbudt en to- og et halvt års kontrakt med Burnley etter å ha imponert for ungdomslaget denne sesongen. Kontrakten trenger godkjennelse fra FA og Football League og 17-åringen kan allerede viste til U18 spill for det Skotske landslaget – ved flere anledninger.

Det er en gruppe spillere som jobber fram til å bli fremtiden for denne klubben og Jamie er en av dem, vi ser fram til å se utviklingen hans, sa Dyche kort.

Jamie synliggjør at det ikke er noe hierarki. Har vi en førsteårs-stipendiat som presterer bra og utvikler seg slik vi håper, blir de anerkjent – det er ikke å forhaste, det er å gi det dem fortjener. Jamie har jobbet hardt og blitt lagt merke til av det skotske landslagapparatet, der han spiller på et høyere nivå og det samme gjør han her.

– Han er en del av den veien utviklingen vår har tatt og han har tilbrakt mye tid på treningene med førstelaget, samtidig som han spiller for ungdomslaget. Nøkkelen er å være nøye overvåket av akademi- og førstelag staben, så det er ingen tilfeldighet.

– Det er metodisk og med hensikt, og hans nye proff-kontrakt er et signal på hvor langt han har kommet på kort tid, tatt i betraktning at han spilte mye fotball for ungdomslaget forrige sesong, til tross for å være U16. Han er et flott eksempel, både for akademi-gutten, neste års inntak og skoleguttene under der igjen; at dersom man jobber hardt i ung alder, er det ingen barriere og man blir annerkjent for prestasjonene – ikke fødselsdatoen, sa akademisjef Jason Blake.

Danny Ings kalt til England U21

Burnleys toppscorer Danny Ings har ingen blitt kalt opp til det engelske U21 laget som skal kvalifisere seg til EM, denne gang mot Wales på iPro Stadium (Derby) onsdag 5.Mars. Spissen blir dermed nok en gang anerkjent for sin fenomenale innsats denne sesongen der det har blitt imponerende 24 mål på 36 kamper – for Greth Southgate har det blitt to kamper og to mål, som begge kom i hjemmedebuten mot San Marino i november.

Vokes om Wales’ sjanser

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Medspiss Sam Vokes’ form har også blitt lagt merke til, noe han håper å kunne fortsette med de kommende uker. Walisieren blir å brette opp ermene i lag med ti andre mot Derby County i helgen der det blir en gjenforening med Lee Grant og for the Rams; Jason Shackell.  Vokes som virkelig i form og kan vise til åtte mål på de ni siste kampene, 18 totalt denne sesongen håper å kunne følge opp formen mot Island neste onsdag, som igjen kan åpne døren for EM i 2016.

Det har vært en god fase for meg, det har vært en herlig sesong på målfronten og jeg har puttet dem inn i det siste. Det store nå er å etablere meg for Wales, så det å spille regelmessig har vært herlig og jeg håper å kunne ta den formen over på den internasjonale scene. Jeg har mer tro på meg selv og tror at det kommer av spilletid, derfra bygger man opp selvtilliten, formen og målene har rent inn.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Wales’ gruppe er ikke den mest krevende, men de skal allikevel få nok å strebe med når Bosnia-Herzegovina, Belgia, Israel, Kypros og Andorra kommer på besøk – og vice versa.

Det er en god gruppe. Belgia er et tøft lag og vi hadde dem i forrige kvalifiseringen (VM) og vi vet at de er et sterkt lag. Ingen av lagene er enkle, slik de var ti år siden. De har alle sterke lag og landskamper er alltid tøffe kamper, men det er en gruppe der vi kan vise oss fram og poengtere noe 

– Vi har et sterkere lag nå enn det vi tidligere har hatt og de yngre guttene som har jobbet seg opp har gjort et navn av seg i store klubber der de spiller regelmessig, så det ville være flott å kvalifisere seg. Jeg tror at stallen vi har nå, med blant annet Gareth Bale og Aaron Ramsey gir oss en god sjanse, avsluttet Vokes.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Danny Lafferty og Nord Irland

Danny Lafferty er en spennende spiller og har vist gode takter i Lancashire, men selv om det har blitt redusert med spilletid for klubben (12 kamper) så er han ikke glemt av Michael O’Neill som må tenke på Hellas, Romania, Finland og Færøyene i gruppe F.

Den tidligere Derry-forsvareren har fått spilletid i åtte landskamper siden debuten mot Nederland i 2012.

Forlenger med James Hargreaves gruppen som sponsor

At the Clarets har en god mulighet til å spille blant eliten neste sesong er en meget dårlig skjult hemmelighet og ikke overraskende følger det med seg oppmerksomhet fra virksomheter og bedrifter som ser potensialet i mersalg ved en sponsoravtale med Burnely FC. The James Hargreaves stand har prydet Turf Moor siden 1996 og forlenger nok en gang med lokalklubben ved å inngå en ny- og forbedret tre-årig avtale med Lancashire-klubben.

Vi har alltid høstet goder av et fruktbart samarbeid med Burnley FC og er henrykte over å kunne fortsette som stadionsponsor. Det er også en vedlig spennende tid for klubben med lojale supportere og vi ønsker Sean og guttene det beste for resten av sesongen i deres jakt på opprykk,  sa James Hargreaves Groups direktør, Gordon Rothwell.

Det er et flott utfall og vi er takknemlige overfor James Hargreaves gruppen for nok en gang å vise oss solid støtte ved å være vår hovedsponsor over det som blir 20 sammenhengende år. Det er et anerkjent navn, ikke bare lokalt, men i hele nord-England og det er veldig gledelig å vite at bedrifter av den størrelsen støtter oss, la Sean Dyche til.