Nytt fra Turf Moor

Etter at støvet etter den imponerende Forest-seieren har lagt seg, er det på tide med litt nytt fra Turf Moor; Arfield ser fram mot Derby-oppgjøret, Barnes og flere andre skal delta i en reservelagskamp mot Stoke og Sam Vokes kalles opp til det walisiske landslaget.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Scott Arfield har imponert i den lilla- og lyseblå trøya etter overgangen til Turf Moor i sommer. Vingen har vist gode takter og har ved flere anledninger bidratt til at the Clarets har reist hjem med tre poeng i bagasjen, derfor var det også verdifullt for skotten å kunne fryde seg over mål mot Nottingham Forest.

Selv er Arfield fokusert på det kommende oppgjøret mot Derby County – som ironisk nok er erkerivalene til Forest.

Det er en stor kamp, men det er noe alle kampene er fremover. Den forrige var det og jeg tror den neste blir det også, men det handler om hva vi gjør. Vi kan ikke kontrollere det som er utenfor vår rekekvidde og det opp til oss å gjøre noe med det vi kan. Vi har ferdighetene og selvsikkerheten i garderoben som trengs til å tro at vi kan få de tre poengene, hvem enn vi møter.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Skotten har notert seg seks nettkjenninger for de lilla- og lyseblå og mener at forrige helgs prestasjon fremhevet kvaliteten som er i troppen, inkludert Sam Vokes som nå har åtte mål på ni kamper.

Alt klaffet, pasningene var utsøkte og vi scoret kvalitetsmål. Sam hadde litt flaks som fikk en touch på det andre målet, men jeg mener han fortjente det – fansen ser ikke hva han gjør på treningene; han er en annen klasse, han og Danny på topp er en fryd å spille med. Danny får mye av oppmerksomheten, men Sam begynner å få det også – noe han oppriktig fortjener, avsluttet vingen.

I mellomtiden er det klart for reservelaget å spille mot Stoke City, der blant annet Ashley Barnes skal få leke litt med motstanderen. Den tidligere Brighton-spissen blir å spille med Ross Wallace, Keith Treacy, David Edgar og Danny Lafferty.

Foto: Burnleyfc.com
Foto: Burnleyfc.com

Vi har noen spillere som ikke har fått spille så mye fordi vi må forsikre oss at de er kampklare til enhver kamp, men trenger de igjen 90 minutter på bena og det er tanken bak dagens kamp mot et godt Stoke City-lag. Vi var klare på at vi kom til å spille med flere førstelagsspillere og jeg tror at de kommer til å stille med et godt lag også, så det ser vi fram til, sa Dyche kort.

Burnley: Cisak, Lafferty, Anderson, Long, Dummigan, Edgar, Hewitt, Treacy, Stanislas, Wallace, Barnes

OPPDATERT:
Ashley Barnes hadde en bra dag på jobb for de lilla- og lyseblå og fant nettmaskene i deres 3-0-seier over Stoke. Lagets to første mål kom av Junior Stanislas og innbytter Nathan Lowe.

Tomåls-scorer Sam Vokes har som nenvt vært en viktig brikke i Burnley-laget denne sesongen og blir belønnet med å bli klart opp til det walisiske landslaget som møter Island 5.mars.

Wales er forøvrig i samme gruppe som Bosnia-Herzegovina, Belgia, Israel, Kypros og Andorra i kvalik-gruppen til EM 2016.