Dyche øyner muligheten

Sean Dyche pressekonferanseThe Clarets tar imot formsvake Birmingham som ikke har vunnet på de siste seks kampene og øyner muligheten til å etablere seg blant Play-Off-lagene. Sjefen tar ikke av etter at laget har funnet formen og er klar over at de blå fra balløyas nest største by ikke er noen enkel motstander. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Burnley-sjefen Sean Dyche der en mulighet til å bryte seg inn blant topp-seks lagene i det Birmingham City besøker Turf Moor på lørdag og the Clarets jager sin fjerde strake seier.

Lancashire-laget er riktignok fire poeng unna Play-Off, men siden sommerens nedrykkslag Wolverhampton, Bolton og erkerivalene Blackburn alle befinner seg i den nedre halvdelen på tabellen, er det lite som tilsier at det ikke skal la seg gjøre å etablere se blant toppen.

– Det er en sjelden sesong der de såkalte stor-lagene med de store budsjettene ikke nødvendigvis troner toppen av tabellen, forklarte sjefen. De holder seg midtveis på tabellen, hvor de lagene som rykket ned fra Premier League er det en – om ikke to og til tider tre som rykker rett opp igjen.

– Denne sesongen er annerledes og det skal bli interessant å se hvordan det utarter seg de neste 18 kampene. Det gir alle en mulighet til å utfordre dem selv, gi alt og vi viser tegn til det og det er ikke noe som kommer til å stoppe, fordi vi tror på dette laget og tror at enhver kamp kan gå deres vei.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

The Clarets’ neste utfordrer et et lag som ikke maktet å klatre rett opp igjen til eliten ifjor etter å ha endt på Play Off-plass. Etter tapet for Blackpool i Play-Off semi’en har City slitt finansielt og ligger an til å miste flere av deres toppspillere innen overgangsvinduet stenger neste torsdag.

The Blues kan heller ikke hvile på laurbærbladene da de ikke er i noen trygg posisjon og sjefen tar ikke noe for gitt etter at kamphanene delte poengene like før jul på St. Andrews.

– Jeg mener vi gjorde mer enn nok til å vinne kampen med en svært god prestasjon, men faktum er at vi ikke gjorde det. Vi fikk ett poeng. Det handler ikke om hevn, men det gjelder å komme seg på bena og være klar til å ta imot et godt lag. De har mange gode spillere og har vekslet mellom ung og erfaren der de fortsatt leter etter den blandingen som kan gjøre dem sterkest mulig til å vinne kamper. 

– Vi kommer til å ta dem seriøst, men vi har tro på det vi driver med og kommer til å være fokuserte på oss selv når vi går inn i kampen med god selvtillit og god lagånd. Vi har funnet en god form og nå gjelder det å fortsette med det, bygge  på med kampene som kommer fortløpende. Vi har en god mentalitet for øyeblikket og alle spillerne ser fram til å levere sin del for laget og det er en vital ting å ha, avsluttet sjefen.