Tripps om sjefen, treningene og Play-Off

kieran trippier pressekonferanseNår Sean Dyche tok over Burnley-skuta, gjorde han det klart at spillerne skulle svette for trøya dersom de vil spille – det var ikke tomme ord. Kravet var ikke rettet mot kampdagen, men også på treningene hvor sjefen får et innblikk i hvem som skal tas ut i lagoppstillingen, det kan Kieran Trippier bekrefte. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Høyrebacken har aldri jobbet så hardt som under Sean Dyche, selv ikke med Manchester City og under sesongoppkjøringene. Lange løp og biptester (ekstern lenke her) har vært uvant kost, men er blitt normalt under dagens regime på Gawthorpe og Turf Moor. Den tidligere City-spilleren har ikke noe imot å måtte yte det lille ekstra, dersom det gjør at prestasjonene opprettholdes og Dyches filosofi er ganske enkel å innrette seg etter.

– Vi har satt et presedens for  hvordan vi trener og spiller, som betyr at man ikke bare krever tempo, arbeidsmoral av hverandre, men også detaljer og kvalitet, sa Trippier. De har jobbet hardt og vi har tro på det. Det er stor fokus på teknisk kvalitet her og jeg tror at hvis man øver på det, så er man klar for alt når man ankommer stadion og hvis ting ikke går din retning, kan man betrygge seg med at man har gjort alt riktig hele veien for å levere.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

The Clarets har hatt en utmerket start på 2013 med tre strake seire uten baklengs og befinner seg i skrivende stund på en 8.plass, kun fire poeng unna Play-Off. Målet er selvfølgelig å havne blant topp-seks, men veien dit er lang og mye av grunnen for deres gode form den siste tiden skyldes økt treningnivå som holder troppen mer fokusert.

– Man trenger å holde seg i form for å spille med dette tempoet i disse dager. Man kan se statistikken og hvor langt det har tatt oss, ikke bare individuelt, men også som lag; vi har matchet ethvert lag siden Wolves-kampen, løpt mer enn noe annet lag og sendt fler pasninger – statistikken lyver ikke. 

– Det er det som gir deg resultater. Når vi ledet 1-0 mot Millwall på lørdag, kastet de alt mot oss og hadde det vært i begynnelsen av sesongen så kunne vi ha tapt 2-1. Går vi enda lenger tilbake og til Watford-kampen ifjor så ledet vi 2-0 og tapte, men nå er vi sterkere og i bedre form.

– Jeg tror det er det er det hardeste nivå jeg noensinne har trent og hvis du spør guttene tror de vil si det samme. Han er en av de tøffeste managerne, men han er en god manager som resultatene har vist, vi har jobbet mer på fitness og mer defensivt med de angriperne som prøver seg på oss. 

– Han ser på den stygge siden av en kamp og har gjort en veldig god jobb etter ankomsten der alle er villige til å gjøre skittenvasken. Vi er i bedre form og det er noe alle kan se, vi er villige til å presse og vinne sammen. Taper vi, taper vi sammen, men det gode er at alle gir alt og alle gjør alt for alle – det er ikke bare spillestilen, men også substansen. Når det hele samles kan vi gjøre en stor innvirkning. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Alle smiler, er glade og selvsikre. Siden nyttår har vi tre seire og tre kamper uten baklengs, vi kunne ikke ha bedt om en bedre start og alt vi har gjort på treningene blir gjort i kampene og vi håper å kunne holde det gående, vi ønsker ikke å gi opp. Alle visste at vi slapp inn for mange mål (tidligere i sesongen) og flere gjorde individuelle feil, men nå ofrer alle alt for laget og klubben gjør det veldig bra. 

På det personlige plan, derimot, føler Trippier at det fortsatt er mer å hente.

– Jeg gjør det bra, men er ikke der enda. Ifjor fløy jeg høyt, men føler at det fortsatt er en lang vei igjen og har enda ikke nådd mitt beste. Det er herlig å være så nære Play-Off og utfordre, det er vårt mål og er noe spennende for oss og fansen, avsluttet 22-åringen.