Dyche roser Treacy

Sean Dyche pressekonferanseÅrets første seier kom på Hillsborough når the Clarets vant 2-0 over Sheffield United etter en strålende prestasjon av innbytter Keith Treacy, som ikke bare nettet åpningsmålet, men også la opp til det andre. Manageren hadde all grunn til å glise bredt på vingens vegne og ser fram til det som kommer av iren i framtiden. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Treacy erstattet Martin Paterson som måtte av banen fem minutter før pause og man kan trygt si at iren benyttet tilliten på best mulig vis. Etter 64 spilte minutter samspilte venstrekanten til Burnley med Lafferty og Wallace, der sistnevnte sendte en fin stikker til Keith Treacy som ladet kanonen og sendte kula i nettet bak en utspilt Chris Kirkland.

Ti minutter senere sto vingen for et innlegg som Buxton traff med hånda og dermed ble det straffespark – den satte Ross Wallace inn og sørget for at poengene gikk til Lancashire.

– Alle har hatt sine utfordringer i livet og Keith hat hatt sine, fortalte Dyche. Jeg gjorde det klart for han at jeg var interessert i han og hans fotball, men man må gjøre seg fortjent til den rettigheten. Jeg gjorde det også klart for han at jeg ønsket å jobbe i lag med han, men vi har en kultur vi følger og man må være en del av det. Vil man ikke, så må man på et tidspunkt bytte beite. Han ønsket å være en del av det og reagerte deretter. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Før idag gjorde jeg det klart at han ikke trengte å være nedfor etter å ikke ha startet (som på lørdag). Hans ferd tilbake gjelder han og ikke bare oss, men han har levert varene, han er i bedre form og tilpasser seg bedre det vi prøver å utrette her og det gruppen prøver å utrette – noe han viste tydelig. 

– Ingen har tvilt på Keiths ferdigheter, det var snakk om han kunne gjøre det som får et lag til å fungere – det viste han uten tvil at han klarer. Måten han viste det på sender ut et klart signal at han ønsker seg tilbake og det sender ut en melding til samtlige involverte. 

– Det var en veldig grundig prestasjon, antageligvis den mest fullkomne siden jeg har vært her. Vi måtte justere på formasjonen og gjorde bytter av flere grunner, vi hadde flere første lagspillere ute og utfordringen var for erstatterne å prestere, samtidig som laget presterte.

– Til tross for en treg start det første kvarteret, følte jeg vi for det meste kontrollerte kampen. Man begynte å lure om det kom til å bli en av de dagene der man dominerte, men allikevel ikke fikk noe ut av det. Vi spilte mot et lag som hadde tre seire og en uavgjort, samtidig som de ikke hadde sluppet inn mål på de kampene – så man kunne ikke bare komme her og kjøre over dem. En måtte gjøre seg fortjent til det og jeg mener vi klarte det, avsluttet sjefen.