Treacy sprudlet for the Clarets i 2-0-seier

Sheffield WednesdayBurnley logo stor(Sheffield W. 0-2 Burnley): Det var en målløs og fysisk første omgang på Hillsborough som ble overskygget av Martin Patersons skade like før pause.

Etter sidebytte ble det ytterligere mer bekymring for the Clarets når Chris McCann måtte av med skade. Like etter timen sørget Keith Treacy for kampens første mål med en salve fra 25 meter og elleve minutter senere sørget samme mann for straffe til the Clarets. Ross Wallace gjorde ingen feil fra krittmerket og ga Burnley en pangstart på 2013 med deres første borteseier siden november.

Sean Dyche lot Sam Vokes starte sin første kamp denne sesongen etter at Charlie Austin – som forventet – satt sidelinjen grunnet skade. Brian Stock erstattet skadde Dean Marney, mens Keith Treacy ble plassert på benken igjen.

Hjemmelaget fikk den beste starten og virket farligst i åpningsminuttene, noe som testet ut Burnley ferdigheter i forsvaret – mye takket være en svært offensiv Antonio som ikke sparte på kruttet. Backene til de lilla- og lyseblå var aktive i mye av det som skjedde fremover, men Pato og Vokes hadde ingen enkel oppgave på topp.

Kieran Trippier skapte the Clarets’ beste sjanse etter ti minutter da backen fyrte av en salve fra 30 meter som fløy like over tverrleggeren – keeper Kirkland bar ikke på vakt og hadde ikke hatt en sjanse.

The Owls skapte mange muligheter, noe som førte til flere hjørnespark og presset Burnley, men ingen av dødballene førte til nettkjenning. Deres største sjanse kom etter at kapteinen bommet på ballen, men Keeper Grant avverget og sørget for å opprettholde spenningen i kampen.

Midtveis i omgangen viste Danny Ings litt magi og bidro til å skape the Clarets andre gode sjanse da han leverte ballen til kaptein Shackell som på halvvolley sendte ballen over Wednesday-buret. Like sendte Kieran Trippier ett flott innlegg i Owls-feltet mot Sam Vokes, men tårnspissen klarte ikke å få pannelappen på lærkula.

Det ble bekymring fem minutter før fulltid når Martin «Pato» Paterson måtte tas av banen fem minutter før pause grunnet en skade og lenger behandling. Keith Treacy ble satt utpå og ble gjenforent med sin tidligere arbeidsgiver. Innbytteren viste seg fram umiddelbart og var bidragsyter til en fin sjanse som nok en gang burde ha endt med mål etter en McCann-avslutning.

Det ble ingen endringer i lagoppstillingen etter sidebytte og hjemmelagets Antonio skapte to store sjanser etter hverandre, men både Trippier og Lafferty hindret angriperen hver sin gang. På motsatt side var Sam Vokes nære etter å ha kommet seg unna Llera, men klarte ikke å overliste keeper Kirkland.

Kampen fikk gradvis en mer kjempende vri og de lilla- og lyseblå måtte tidvis jobbe hardt for sine sjanser, men hadde ikke flaksen på sin side. Like etter timen måtte Chris McCann av banen etter det som virket å være en mindre hamstring-skade og ga mer hodebry for Sean Dyche. Rett før byttet ladet Ross Wallace kanonen og sendte av gårde en salve som fikk keeper Chris Kirkland til å virkelig strekke på kroppen for å avverge.

Klokken viste 64 spilte minutter når Lafferty og Wallace samarbeidet pent på venstrekanten og sistnevnte leverte en herlig stikker til innbytter Keith Treacy. Vingen gjorde ingen feil mot sin tidligere arbeidsgiver og satte inn ledermålet med et herlig skudd fra 25 meter som havnet i det nederste hjørnet!

I det klokken viste 75 minutter var igjen Treacy instrumental da ballen ble sendt mot feltet, men på sin ferd traff ballen Buxton i armen og dermed pekte dommer Webb på straffemerket. I Paterson og Austins fravær stilte Ross Wallace seg foran Kirkland og gjorde ingen feil. 2-0 til the Clarets!

Målet rystet Wednesday-laget som brukte litt tid til å hente seg og sendte etterhvert angrepene mot Lee Grant som viste solide ferdigheter mellom stengene. I det kampen nærmet seg fulltid ble både Wallace, Vokes og Stock liggende ned etter mindre skader, men sjefen valgte å bytte ut Brian Stock som var blant Burnleys beste spiller på banen.

Keith Treacy var millimeter unna den perfekte kampen når hans salve traff stolpen og spratt like etter spilte 90 minutter.

Burnley: Grant, Trippier, Lafferty, Duff, Shackell, Stock (Bartley 86), McCann (Edgar 61), Wallace, Vokes, Paterson (Treacy 41), Ings.
Innbyttere: O’Neill, Stewart, Long, Jensen
Gule kort: Lafferty 3

Sheffield Wednesday: Kirkland, Buxton, Gardner, Llera, Mattock, McCabe, Helan, Prutton (Johnson 73), Sidibe (O’Grady 59), Lee, Antonio
Innbyttere: Taylor, Corry, Madine, Jones, Bywater

Dommer: David Webb
Tilskuere: 23.677