Dyche: – Ser fram til å dra tilbake

Lørdagens serierunde får the Clarets til å reise sørøst til midt-England og Robin Hood-land, Nottingham. Manager Dyche ser fram til gjenforeningen med sin moderklubb der han startet karrieren, men nådde aldri så langt som førstelaget på City Ground.

Foto: BurnleyFC.com

Dyche staret som nevnt innledningsvis karrieren på City Ground sammen med assisterende manager Ian Woan og førstelagstrener Tony Loughlan – dette i løpet av en epoke der Forest nådde nye høyder hjemme og i Europa under Brian Clough på 80-tallet. Selv om det ikke ble førstelagsspill for Forest, så har sjefen forsatt gode minner fra de gode, gamle dager.

Det er et fint sted å reise og jeg har alltid likt å dra tilbake dit, sa Dyche. Det var en slags reise for meg der jeg nesten brøt inn på førstelaget, men nådde ikke helt opp, måtte bytte beite og endte med å reise til Chesterfield. Men det er en flott klubb og jeg var der under en stor epoke, de hadde mange gode spillere og Woany ble værende i ti år og ble en stor sikkelse der.

– Jeg har mange gode minner fra klubben som hjalp meg i starten og viste vei til å ha en karriere i fotballen, det var en god periode som i ettertid ga meg som frembrakte gode verdier.

Foto: BurnleyFC.com

De har en stor stall og har tilføyde til den i år ved hjelp av friske penger. De er et av lagene jeg ville rangere som sterke, men som jeg har nevnt mange ganger tidligere, så har jeg tro på de spillerne vi har og har tro på det vi prøver å gjøre.

– Signalene har vært veldig positve, noe som ble forsterket av vår dominerende prestasjon mot Blackburn forrige helg. Det er fortsatt mer i vente og vi krever mye av dem på daglig basis, men kulturen vi innfører, begynner å bli stadig mer naturlig for dem.

Avslutningsvis ser sjefen fram til hvordan innbytterene atter en gang kan utgjøre forskjellen – noe som ble synlig mot erkerivalene Rovers, der innbytterne sto for både innlegg og mål. Ben Mee er ute med skade til over nyttår, men sjefen ser muntert på de tilgjengelige alternativene.

Vi ønksker den påvirkningen fra benken og jeg mener alle tre (Vokes, Stanislas og Ings fra forrige kamp) var fenomenale på søndag, deres effekt på kampen der trykket begynte å dabbe av og de ga oss et løft. Det er nøyaktig det vi ønsker fra spillerne på banen og innbytterne, sa Dyche.