Dyche: – Sjokkerende avgjørelser

Sean Dyche pressekonferanseSjefen innrømmer at han ble lamslått etter at dommeren ignorerte flere avgjørelser som kunne ha avgjort 1-1-kampen mot Barnsley. The Clarets fikk en pangstart med et tidlig mål av Charlie Austin og selv om gjestene gjorde seg fortjente til et mål mot slutten av kampen, så var det dommerens innsats underveis som sjokkerte manageren.

Foto:BurnleyFC.com
Foto:BurnleyFC.com

The Clarets fikk en nærmest drømmestart på kampen takket være Charlie Austins tidlige åpningsmål, men etter at gjestene presset bra i annen omgang og satte inn bytter som skulle vise seg å være instrumentale ble det kun poengdeling på Turf Moor. Det som sjokkerte sjefen aller mest var dommerens avgjørelser – eller rettere sagt mangelen på dem gjennom kampen – flere av dem var situasjoner som kunne vært avgjørende for kampens utfall.

– Jeg er sjokkert over avgjørelsene som gikk imot oss ikveld (igår, red.adm), sa sjefen og forklarte. I første omgang ble Charlie klippet ned med begge ben og jeg er overrasket over at spilleren fortsatt er på banen.

– Vi hadde en albue-situasjon uten gult kort, Martin Paterson foran mål som ble dratt i trøya av en spiller som allerede hadde gult kort og så selvfølgelig straffesituasjonen der vi kunne ha fått 2-0.

Foto:BurnleyFC.com
Foto:BurnleyFC.com

– Det beroliger alle på tribunen og jobben virker gjort, men når det ikke blir tildelt er det utrolig med min erfaring som manager. Vi har alle opplevd at situasjoner ikke går i ens favør, men når det er tre store avgjørelser som kan endre kampen, så blir det en tøff kveld og får alle opphisset. Jeg er sjokkert, men det er ikke noe jeg kan gjøre med det så det er fremover og oppover. 

Jeg liker ikke å snakke om slike det, fordi jeg foretrekker å se på prestasjonen, men må være ærlig og innrømme at det ikke gikk vår vei. Vi prøvde og prøvde, fikk et tidlig mål og burde ha bygget opp selvtilliten, men det er en merkelig følelse rundt stadionen og jeg vet ikke om det påvirker spillerne. Kampen burde vært over og (dommer)avgjørelser er viktige i fotball, men når tre går imot deg, så blir ting veldig vanskelig. 

Foto:BurnleyFC.com
Foto:BurnleyFC.com

– Jeg mener at det at de (Barnsley) slapp unna med tre avgjørelser ga dem tro på og som fotballspiller kjenner man det i luften. Kommer man seg unna med en er det en fryd, men to og tre så begynner man å tro at det er ens kveld.

– Det virker ikke som om vi får noe siden jeg har vært i klubben og vi kan kun håpe det endrer seg, men for øyeblikket må vi overarbeide oss for resultater fordi vi spiller mot fler enn elleve, avsluttet sjefen.