Kun poengdeling på Turf Moor

Burnley logo storbarnsley fc(Burnley 1-1 Barnsley): The Clarets fikk en pangstart på kampen allerede etter ni minutter i det Charlie Austin satte inn sitt 26.mål denne sesongen, men derfra var det mest kjemping om ballen og kun en håndfullsjanser ble skapt innen dommeren sendte lagene til pause. Etter sidebytte var det the Tykes som styrte showet og dommeren var i fokus etter noen avgjørelser som kunne ha endret kampen på flere plan. Innbytter Cywka utlignet for gjestene på tampen av kampen og ga håp, men det ble aldri fler mål og dermed poengdeling på Turf Moor.

The Clarets sendte ut det samme mannskapet som i sist kamp med formålet om å vinne på eget gress midten av januar. Leiesoldat Alex Kacaniklic får sin hjemmedebut, mens Chris McCann er tilbake på benken etter å ha ristet av seg skaden. Videre var det positivt å se Burnley spille i en 4-4-2 formasjon mot den ellers vanlige 4-4-1-1.

The Clarets fikk en pangstart på kampen etter noen halvhjertede forsøk satte Lafferty på et flott løp etter en god pasning av «Kaca» og leverte et flott innlegg mot feltet og hvem andre enn Charlie Austin fikk fot på ballen og sendte hjemmelaget i føringen. 1-0 i det 9.minutt. Reprisebildene viste at ballen traff skulderen til Perkins etter at Austins fot hadde sendt ballen retning mål, men målet krediteres Austin. 26. nettkjenning for sesongen.

Kontroversene fant sted allerede etter 20 minutter når Harewood og Barnsley skrek etter straffe etter at en Burnley-arm angivelig traff ballen, reaksjonene lot ikke vente på seg og dommer Boyeson var ikke langt unna å måtte trekke fram kortet – men lot være. På motsatt side hadde Kieran Trippier litt problemer med å finne Austin eller Paterson med sine innlegg, men hadde ingen planer om å gi seg.

Midtveis i omgangen var O’Grady nære en utligning, men ballen fløy over tverrleggeren og ut. Gjestene ga the Clarets en annen utfordring enn i de to foregående hjemmekampene og uttrykte soleklart at det ikke kom til å bli noen lett kamp for Burnley på Turf Moor. De lilla og lyseblå jobbet godt og forsvarte seg utmerket mot et hardtkjempende lag som ønsket å utligne og ikke minst komme seg opp av bunnstriden. Barnsley fikk to muligheter mot slutten av omgangen, men Etuhu sendte ballen rett på keeper Grant.

Annen omgang startet med et bytte for gjestene og en formasjon-endring til 4-4-2. Barnsley startet best og Dagnall brukte ikke mange minutter på skape to store sjanser, men heldigvis for the Clarets ble det ingen mål. Foster burde fått sitt andre gule, men dommeren var uoppmerksom og observerte ikke at forsvareren holdt Pato i trøya under et angrep.

Hjemmelaget trappet opp etter timen og begynte å ta igjen med flere gode løp og innlegg, men avslutningene var ikke kliniske nok og derfor ble Sam Vokes satt utpå. Danny Lafferty var utmerket både på det defensive og offensive med flere nøkkelpasninger- og taklinger.

Innbytter Vokes snappet opp ballen etter et Tykes-hjørnespark og satte fart mot Luke Steele og sendte ballen pent til Charlie Austin som ble klippet ned i feltet av Craine – dommeren reagerte utrolig nok ikke og vinket spillet videre til store protester og skrik etter straffe og kort.

Barnsley som hadde scoret i tolv av sine kamper økte presset mot Burnley og innbytter Cywka kunne ha utlignet, men polakken manglet det lille ekstra foran mål med kvarteret igjen.

Med ti minutter igjen var det Trippier sin tur til å vise fram sin følsomme innleggsfot som leverte lærkula til Charlie Austin, spissen fikk hodet på ballen som fløy retning mål og Barnsley kan takke Wiseman for en klarering i siste liten.

Med fem minutter igjen fikk Barnsleys Tomasz Cywka hull på byllen etter et godt samspill og forarbeid av Mellis og sørget for å utligne for the Tykes med en lekker liten lobb over keeper Grant.

Derfra og ut kampen var det åpent med to hardtkjempende lag som begge ønsket å vinne kampen, men det var gjestene som ville mest og var nærmest de påfølgende minuttene.

Burnley: Grant, Trippier, Lafferty, Shackell, Long, Edgar (McCann 53), Bartley, Stanislas (Ings 53), Austin, Paterson (Vokes 66), Kacaniklic
Innbyttere: Stock, Mills, Treacy, Jensen
Gule kort: Bartley 45

Barnsley: Steele, Wiseman, Foster, Craine, Kennedy, Mellis, Perkins, Etuhu (O’Brien 78), O’Grady, Harewood (Cywka 46), Dagnall (Scotland 55)
Innbyttere: Delap, Hassell, Tunniclffe
Gule kort: Foster 33, Mellis 64

Dommer: Carl Boyeson