Dyche: – Skulle ha vunnet

Sean Dyche pressekonferanseManager Sean Dyche sto igjen målløs etter at the Clarets dominerte mot Birmingham og skapte nok sjanser til å vinne oppgjøret, men måtte ta til takke med deres fjerde uavgjort på fem kamper. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

The Clarets fikk et mål imot, men klarte å kjempe seg til en ledelse takket være mål av Danny Ings og Ross Wallace, men i sluttminuttene  dukket Nikola Zigic opp og sørget for at det ble poengdeling på St. Andrews Stadium. Burnley dominerte store deler av kampen og skapte nok sjanser i første omgang til å komfortabelt dra i land seieren, mest overlegent var halve første omgang  og sjefen forteller etter kampen at de lilla- og lyseblå må begynne å snu dominerende oppvisninger til seire.

– Igjen kan jeg ikke forstå at vi ikke vant kampenBurnley kunne ha ledet 3-1 på et stadie etter at Charlie Austin puttet ballen i nettet, men dommeren blåste av sekundet før da han så Kieran Trippier liggende på bakken og vri seg i smerte. En avgjørelse som fikk følger for Lancashire-laget.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Igjen kan jeg ikke forstå at vi ikke vant kampen og dette må snu når vi er så dominerende som vi er, forklarte sjefen. Det er spillets galskap, men jeg sa til guttene at de må prøve enda hardere fordi vi må gjøre oss fortjente til egen flaks.

– Vi kommer ikke til ta dette for gitt, men signalene er klare og fansen – som var fenomenale – har sett nok en overbevisende prestasjon fra en gruppe veldig motiverte spillere. De føler det samme og klør seg i hodet, men vi er så nærme det å vinne kamper igjen.

– De første 15 minuttene hadde vi syv sjanser og til pause la jeg ikke noe press på dem, det var en kollektiv ro og jeg ba dem om å fortsette å spille og sende ballen slik de har gjort, så ville belønningen komme.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det kunne vært 3-1 fordi dommeren beklaget overfor meg og sa at kan burde latt det gå etter den stygge taklingen på Kieran Trippier, men ved 2-1 så vi friske ut og burde ha vunnet, men små feil førte til målet. Det er en fremtid i slike prestasjoner og de må være konsistente også. 

– Det er gode tegn her og vi ønsker å snu det til seier – det er alt– Tre av de siste fire kampene har vi vært dominerende og det er en kamel å svelge fordi når man defensivt bedre, så får man høre at man ikke scorer så mange mål. De ekte Burnley-supporterne, laget og jeg vet alle at dette ikke er tilfellet, vi forholder oss relativt rolige i den ene enden og skaper masse i den andre.

– Det er den rette måten å gjøre det på og man kan ikke motstå fristelsen å tenke at på et eller annet stadie, så må slike prestasjoner være nok til å vinne kamper. Det er gode tegn her og vi ønsker å snu det til seier – det er alt, avsluttet manageren.