Kun poengdeling St. Andrews

BirminghamBurnley logo stor(Birmingham 2-2 Burnley): Gjestene fra Lancashire hadde god kontroll på the Blues og sløste med sjansene, men ble straffet like etter halvtimen da et frispark havnet i nettet takket være Curtis Davies’ hode.

The Clarets utlignet ved Danny Ings midtveis i annen omgang og var instrumental ved å gi Burnley et frispark to minutter senere, Ross Wallace med sin ømfintlige fot sendte lærkula i nettet og ga Burnley ledelsen. Birmingham satte i gang et massivt press og fikk til slutt lønn for strevet takket være en sen Zigic-utligning.

Joseph Mills får sin første start under manager Dyche og erstatter skadde Danny Lafferty (og Ben Mee) på venstreback, samtidig som forsvaret styrkes av Michael Duffs retur i forsvaret. Chris McCann hadde i likhet med Duff sonet karantenen og var tilbake i lagoppstillingen, mens David Edgar og Kevin Long ble plassert på benken. Det rår usikkerhet rundt Brian Stock som ikke ble tatt ut og var heller ikke på benken for Lancashire-laget. Gjestene lot tidligere Burnley-kaptein Steven Caldwell spille, mens Wade Elliott ble plassert på benken i det City-sjef Lee Clark byttet ut ikke mindre enn seks spillere.

Gjestene fra Lancashire startet svært friskt og Paterson skapte to sjanser i åpningsminuttene, spissens andre kunne ha endt med en tidlig ledelse etter fint forarbeid av Danny Ings, men ballen ble sendt utenfor. Hjemmelaget kom til noen halvsjanser også, men manglet også det lille ekstra foran buret og i løpet av kampens første kvarter foregikk det meste av spillet på the Blues’ banehalvdel.

Birmingham kan prise seg lykkelige for keeper Butlands gode form og fikk vist fram sine ferdigheter mellom stengene og igjen viste hvorfor han er priset til £6m. Etterhvert som omgangen nærmet seg midtveis begynte hjemmelaget å flekke tenner og the Clarets måtte vise fram sine defensive ferdigheter.

Birmingham hadde en god ti-minutters periode og i det 31.minutt ble the Blues tildelt frispark som havnet i the Clarets’ 16-meter og høyest i luften var Curtis Davies som sendte hjemmelaget i føringen med hodet.

Michael Duff kunne ha utlignet ni minutter senere for the Clarets, men befant seg i en vanskelig posisjon og sendte ballen utenfor. Fram mot pause ble det mest klabb og babb med noen halvsjanser av begge lag, men det var hjemmelaget som kunne gå i garderoben med et smil. Burnley på sin side hadde all grunn til å være frustrerte over sitt sjansesløseri.

Det ble ingen bytter til sidebytte og hjemmelaget virket farligst de første minuttene. Burnley ble atter en gang frustrerte når Charlie Austin satte ballen i nettet, men sekunder tidligere ble Kieran Trippier klippet ned og ble liggende nede med smerter – noe som førte til at målet ble (korrekt) annullert. Backen hadde tydelige smerter, men kom seg etterhvert på bena.

Sean Dyche satte utpå Keith Treacy like etter timen og vingen ble plassert på venstrekanten. Danny Ings fikk en flott sjanse sekunder etter byttet, men sendte ballen like utenfor – minuttet senere derimot gjorde spissen ingen feil. Angriperen mottok ballen like utenfor feltet og sendte ballen perfekt i nettet og utlignet for the Clarets i det 66.minutt.

Like etter var spissen igjen utrolig nære å score, men ble kynisk klippet ned av målscorer Davies og dermed ble Burnley tildelt frispark like utenfor feltet. Ross Wallace fikk oppgaven og gjorde ingen feil ved satte ballen i nettet (68.min) og sende the Clarets i føringen – målet var vingens første på over ett år.

Wade Elliott ble satt inn med et kvarter igjen og fikk stående applaus av den tilreisende Burnley-fansen, minutter senere var innbytter Burke millimeter unna en utligning, men sendte en kvikk Lee Grant sendte ballen over og ut. Det ble en fem-seks minutters periode med et massivt City-press der Burnley ikke klarte å få ballen ut av egen banehalvdel, mye takket være Burke som satte et svært positivt preg på kampen – for gjestenes del.

Minuttet før fulltid utnyttet Nikola Zigic en feilklarering av Michael Duff og dermed kunne angriperen sende ballen i nettet og utligne for hjemmelaget. Fjerdedommeren la til fem tilleggsminutter og til tross for et sent Sam Vokes-innhopp, ble det en skuffende poengdeling – en positiv ting som kan trekkes fram er at the Clarets omsider fikk med seg et poeng på St. Andrews.

Burnley: Grant, Trippier, Mills, Duff, Shackell, Marney (Vokes 90+1), McCann, Ings (Bartley 87), Austin, Paterson (Treacy 63), Wallace
Innbyttere: Stanislas, Edgar, Long, Jensen
Gule kort: McCann 30, Mills 30

Birmingham: Butland, Hancox, Packwood, Caldwell, Davies, Hall (Elliott 76), Mullins, Morrison (Burke 70), Zigic, Redmond, Riley
Innbyttere: Ibanez, Gomis, Delfouneso, Doyle
Gule kort: Morrison 50, Hancox 56, Davies 67, Mullins 72

Dommer: Eddie Ilderton
Tilskuere: 17.284 (Burnley 735)