Dyche: – Vær den som utgjør forskjellen

Sean Dyche pressekonferanseMed nok en hjemmekamp i vente, ber Sean Dyche mannskapet sitt om å være den som utgjør forskjellen i sesonginnspurten når Doncaster kommer på besøk.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

De lilla- og lyseblå løper ut på Turf Moor med ni kamper igjen og de kan se tilbake på en sterk form hvor de er ubeseiret på 15 kamper, samtidig som målene har kommet fra alle hold. Spissduoen Vokes og skadde Ings står for svært mange av målene med 20 mål hver seg, men det er hele ni spillere som har funnet nettmaskene i mars måned, noe som får manageren til fryde seg. Et slikt luksusproblem betyr i grunn at hvem som helst kan utgjøre den lille forskjellen i en kamp og ber om gjentakelse.

Jeg fryder meg over at målene kommer fra alle kanter og all ære til lagets mentaltiet for det. Jeg sier til dem hele tiden; «vær den som utgjør forskjellen», for det kan forekomme på så mange måter, være seg keeperen som redder, forsvareren som takler eller med et mål selvsagt. De har friheten til å score mål og jeg kommer aldri å påpeke for noen at de bommet på en sjanse. Gruppens mentalitet er nøkkelen og alle kan utgjøre forskjellen, det har jeg alltid trodd på som spiller og det tror jeg på som manager.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Vi ønsker ikke skader, men vi er et kollektiv. Guppens mentaltiet og fokus er nøkkelfaktorer; lagets mentaltiet, taktisk forståelse, tro, energi og selvsagt kvalitet betyr at vi fortsatt kan være produktive. Mange var bemyret forrige sesong når Charlie Austin var skadet og vi endte faktisk opp med å ta fler poeng uten han i løpet av den peridoen, alle skader utfodrer, men det gir også andre muligheten. Noen har ventet på muligheten til å være en del av laget og hjelpe dem.

Sjefen tar også til ordet og roser Ashley Barnes etter spisses debutmål mot Charlton i forrige runde, men understreker at Doncaster ikke er å undervurdere.

– Han jobbet så hardt mot Leeds og ble sterkere og sterkere etterhvert som kampen utviklet seg. På lørdag så han ut som en evig trussel, befant seg i de rette posisjonene og kunne ha scoret flere, men keeperen hadde en kjemperedning. 

Doncaster har hatt et par gode resulateter og kommer hit med mål om å få til noe. Vi er klare over motstanderen, men vet at når fløyta går så kommer vi til å være klare slik vi har vært gjennom hele sesongen, vi må være nådeløse nok en gang og de er klare, sa Dyche.