Dyhce forklarer Ulvestad-overgangen

Sean Dyche pressekonferanse 6Tidligere Aalesund-spiller Fredrik Ulvestad ble en permanent Burnley-spiller denne uken og sjefen forteller at en av grunnene til at han valgte å sjøre nordmannen til en Clarets, var spillerens umiddelbare tilpasning til spillergruppen.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Etter å ha tilbrakt to uker med Burnley, skrev «Ulven» under en kontrakt som binder midtbanespilleren til Turf Moor fram til sommeren 2018. Selv om det 22-åringen kanskje ikke får spilletid med en gang, så var sjefen imponert over hvor raskt Fredrik tilpasset seg laget. Klubbens utvidede speidernettverk har også en del av æren for overgangen.

– Freddie er en spiller som vi har hatt gleden av å jobbe med i to uker. Jeg har snakket denne sesongen om viljen og ønsket til retningslinjer innen rekrutteringen vår og han er en del av dette, han ble en del av oss på bakgrunn av speidernettverket og vi er glade for å ha han med oss. 

Han ønsket å bli her og både jeg og staben likte det vi så i han, jeg tror også han likte det han så. Jeg anser det som en god måte å gjøre forretninger på fordi han fikk en mulighet til å se på oss og vi fikk en mulighet til å se på han. Han skled rett inn og det var nok det viktigste. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg ville ikke si han har på prøvespiller fordi vi viste nok om han, for oss var det mer et tilfelle der vi fikk se han på nært hold, hvordan han er. Han passet rett inn i gruppen og det sier nok fordi det er spillere som er en del av gruppen, men som ikke synes å være en del av gruppen. 

– Han passet inn umiddelbart og vi mener det er mer å vente fra han, derfor hentet vi han. Han er en av de unge spillerne som har mye erfaring fra en liga som ikke er Premier League-standard, han har spilt på landslaget på forskjellige nivåer også, men jeg mener det er mer i vente fra han på dette nivået og jobbe med oss. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Han må definitivt tilpasse seg nye omgivelser, både på og utenfor banen. Det er en kultur-endring i livet hans og det kommer til å være en tilpassing periode, ikke bare med oss, men å få en følelse av hva det hele er.

– Han har vært på et par kamper så han vet hvordan vi fungerer og hvordan Premier League fungerer. 

– For øyeblikket vil vi involvere han i treningsopplegget, la han bli vant med det å være her og vi ser fram til å jobbe med han og utvikle han ytterligere, avsluttet Dyche.