Neste: Manchester City

Turf MoorManchester CityBurnley tar imot stjernegalleriet fra den blå delen av Manchester som har herjet på Turf Moor de siste kampene, men som har dabbet av den siste tiden. The Clarets har heller ikke den beste formen, men trenger sårt poeng for å overleve med stadig færre kamper igjen.

Burnley har fått en ny spiller tilgjengelig etter at Fredrik Ulvestad ble hentet til Turf Moor, men som manager Dyche uttalte så blir det litt for tidlig for Ulven å spille. Matt Taylor er tilbake fra skade og har spilt to reservelagskamper (45min + 70min), men heller ikke han vil være klar til oppgjøret mot City.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Manchester City på sin side har ikke de store skadene å bekymre seg over, istedenfor kan Vincent Kompany, Pablo Zabaleta, Samir Nasri og Fernandinho returnere til deres allerede stjernespekkede lag-uttak.

The Clarets står uten seier i 13 liga- og cupkamper mot de blå fra Manchester (5-8-0) siden 2-1-seieren på Turf Moor en oktoberkveld i 1974. På de siste tre kampene har City nettet ikke mindre enn 16 mål, 6-1, 4-2, 6-0.

Burnley har kun vunnet en av deres tolv siste PL-kamper (1-4-7) noe som har gitt magre syv poeng, kun Aston Villa har gjort det dårlige med kun seks poeng over samme periode. Baklengs har det også ikke gått så bra for the Clarets som har sluppet inn mål i de siste 23 kampene, samtidig som de har scoret i 13 av de siste 14.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

City har heller ikke den beste formen, kun tre seire på ti kamper er resultatet (3-3-4). Ironisk nok så har de ikke tapt i samtlige av kampene Vincent Kompany har vært ute av laget – seks av disse har endt med seier. De blå trenger kun to nettkjenninger til for å nå 1.000 nettkjenninger og med minst to mål i samtlige av deres 20 siste bortekamper er rekorden nær.

Kampen spilles på Turf Moor, lørdag 14.mars 18:30