Eagles: – 20 mål neste sesong

Playmaker Chris Eagles ble sammen med Jay Rodriguez klubbens toppscorer(e) i år med 15 nettkjenninger og vingen håper å kunne bikke 20 mål neste sesong.

Sist gang sesongen ble endt i Championship var 2008/09 når Burnley rykket opp til Premier League – den gang nettet playmakeren syv ganger på nesten like mange kamper i sin første sesong for de lilla- og lyseblå. Blant eliten i Premier League ble det ikke mer enn to seriemål, tre totalt.

Foto: burnleyfootballclub.com

I sin tredje sesong i Burnley-trøya kan Eagles trygt kalle det for en av sine mest vellykkede i karrieren (enn så lenge) etter å ha puttet inn 15 mål – på linje med spiss Jay Rodriguez. Den tidligere Manchester United-spilleren er fornøyd med sin egen innsats, både basert på mål og antall opptredener, men innrømmer at det er er å hente og setter seg et mål for neste sesong på 20 nettkjenninger.

Sesongstarten var vanskelig fordi det var mye spekulasjon rundt en overgang og om jeg kom til å forlate eller ei, forklarer Eagles som var i Evertons og Rangers’ søkelys forrige sommer. Jeg gikk glipp av de første fire-fem kampene og viste ikke hva som kom til å skje, men så fort jeg fikk spille visste jeg at jeg ville bli og det er derfor jeg skrev under på ny kontrakt.

– Av en eller annen grunn kom sjansene oftere enn vanligvis og jeg er glad for å ha nettet 15, men neste år satser jeg på 20. Jeg traff stangen et par ganger og brant straffe – så jeg kunne lett ha hatt mer enn 20 – og det går jeg for neste sesong.

– Det er synd vi ikke kom oss til Play Off. Lag som QPR og Norwich har gått opp i år og man kan ikke si at de har mer enn oss, vi har bare ikke fått resultatene når vi trengte dem mest. Men det er alltid en neste sesong og jeg er sikker på at sjefen kommer til å forsterke laget og vi kommer til å gjøre vårt beste, forklarer Eagles.