Easton lover kamp

Brian Easton har ikke fått mange mulighetene til å vise seg fram i Burnley-trøya denne sesongen, ti kamper har forsvareren fått denne sesongen; en gang i cupen og resten i Fox’ skadefravær. I forrige runde fikk Fox sitt tiende gule kort og må stå over de neste to kampene, en mulighet Easton ønsker å utnytte og vise hva han er god for.

Bristol-kampen er et oppgjør de fleste lilla- og lyseblå tilhengere ønsker å glemme (resultatmessig), men det er noen noen som gleder seg litt over visse hendelser på banen. En av dem er Brian Easton som har fungert som en slags reserve for Danny Fox på venstrekanten, men som har funnet det vanskelig med spilletid denne sesongen – eller hovedsakelig etter at Laws hentet Fox fra Celtic.

Fox fikk sitt tiende gule kort i forrige kamp som gjør at han må stå over Burnleys to neste kamper (Ipswich og Leicester) og dermed baner det vei for Easton som fikk åtte kamper på rappen sist gang hans 24-årige kollega var skadet i november, men ble fort oversett da vikar Gray så at Fox var friskmeldt. Den tidligere Hamilton-forsvareren håper nå at Eddie Howe er villig til å gi han en sjanse til å vise hva som skjuler seg bak trøye nummer 24..

Jeg var fornøyd med hvordan jeg spilte sist gang jeg var på banen og følte jeg gjorde det bra når jeg kom inn, men det er en av de tingene ved fotball, forklarer 23-åringen. Foxy ble frisk og kom tilbake i en cup-kamp, gjorde det bra og klarte å beholde plassen. Jeg var naturligvis skuffet over å bli byttet ut, men samtidig gjorde jeg meg selv ingen skade ved å spille slik jeg gjorde..

– Vi var mellom to forskjellige managere når Foxy kom tilbake og det var litt frustrerende, men det ligger ikke i min natur å deppe over det. Jeg måtte komme meg tilbake på trening og fortsette og holde meg i form til min neste sjanse, røper forsvareren.

Jeg føler han har spilt bra og gjennom hele sesongen så har jeg fått spilletid selv om han har førsteplassen, så jeg kan ikke klage. Måten Foxy spiller på, plukker han med seg et par kort her og der, men du vil heller ikke at han endrer den stilen fordi han gjør det veldig bra – samtidig som det gir meg en sjanse til å komme inn og få et par kamper iblant.

Easton er i førersetet til å erstatte Fox til neste kamp og ligger an til å få sin debut under Howe, hans tredje manager siden han reiste over grensen sommeren 2009.

Manager er nok fornøyd med måten venstreback-posisjonen er ordnet, legger han til. Med meg selv og Foxy er det ganske bra å ha den konkurransen fordi når en av oss ikke spiller, så må den andre være i toppform. Dersom du mister grepet så står det andre som gledelig kan steppe inn og ta plassen og med Foxy suspendert har jeg en sjanse til å vise meg frem. Når det er sagt og vi begge ønsker å spille så er vårt hovedfokus på at Burnley skal gjøre det bra, avslutter skotten.