Howe henter Duffy!

Gledelige nyheter for alle Claret-fans: Everton-forsvarer Shane Duffy kommer til Burnley på et månedslangt låneopphold. 

Eddie Howe har gjort det igjen; denne gang reiste han vestover til Liverpool-by, tok en god part med David Moyes og overtalte Everton-manageren til å låne bort høyt verdsatte Shane Duffy i det som blir den avgjørende delen av Championship-sesongen.

foto: Burnleyfootballclub.com

Duffy ankom Evertons ungdomsakademi som 16-åring etter å ha jobbet seg oppover i systemet og fikk sin debut i Europa League i desember 2009. Siden har det blitt en kamp for førstelaget og hovedsakelig reservelaget hvor han ble kåret til årets spiller før en livstruende skade satte en midlertidig stopper for karriere utviklingen hans i mai ifjor.

19-åringen er født i County Derry og har representert Nord Irlands U-21 lag, men valgte å bytte beite til det Irske landslaget forrige februar – der fikk han mulighet til å vise seg på treningsfeltet, men også der var det en skade som satte en stopper for videre utvikling.

Ser vi bort fra den dystre skadehistorikken til Duffy så har han fått åtte innhopp i PL under Moyes denne sesongen og er fast inventar på reservelaget. Forsvareren ankommer laget så fort han har gjort sin patriotiske plikt for Irlands U-21 lag mot Portugal.