Eksklusivt for Burnley FC Norge: Intervju med Burnley-manager Eddie Howe!

Redaksjonen er stolte av å kunne presentere et intervju med manager Eddie Howe laget eksklusivt for Burnley FC Norge.

BFC Norge-redaksjonen har ved hjelp av Burnleys media manager, Darren Bentley fått til et intervju med manager Eddie Howe der sjefen ble spurt om alt fra treningsopplegget til taktikker. Vel bekomme!

1. Du har gitt laget en ny og innført en annerledes filosofi i laget siden du tok over og forrige sesong viste glimt av et «nytt»- og spennende Burnley. Nå som du har tilbrakt sommeren til å drille troppene og fått tid til å implementere din spillestil i laget, hvordan kommer din (offensive og defensive) filosofi til å være denne sesongen?

Offensivt er vi på utkikk etter å bygge en spillestil som enhver Burnley-fan ønsker å se, det innebærer å bygge fra forsvaret og spille gjennom midtbanen. Vi oppmuntrer backene våre til å komme seg fremover og legge inn i feltet til spissene. Det er en åpen stil hvor vi oppmuntrer midtstopperne våre til å gå på ballen, for så å sende videre til en midtbanespiller og derfra spille gjennom midtbanen.

Jeg tror at det er en spillestil som med tiden – hvis vi fortsetter å holde oss til vår tro – vil høste gevinster. Defensivt, dreier det seg om å finne tilbake oppstillingen så fort vi mister ballen, prøve å vinne den tilbake og være vanskelige å bryte gjennom.

Foto: Burnley Express

2. Hvilke område(r) føler du har blitt forbedret mest i løpet av denne sesongen, sammenlignet med da du tok over som manager?

Jeg ville ikke sagt at det ene er mer forbedret enn det andre. Det største var som en kollektiv enhet, å få opp lagånden og lidenskapen i laget dit vi ønsker å være. Man trenger det for å dra alle spillerne i samme retning.

3. Hvordan vil du beskrive sesongstarten og føler du at laget har tatt til seg din spillefilosofi og er klare til å kjempe om opprykk?

Jeg føler hele laget er mer samlet og lagånden har definitivt vært like bra siden jeg har vært her. Jeg føler at vi fortsatt har jobb å gjøre, men etter en vanskelig start og tar man i betraktning hvor sent vi satte sammen laget, er det tegn til at vi har plukket oss opp og nå jakter vi konsistens.

4. Hva vil du si er dine sterke og svake sider som hovedtrener/manager?

Jeg liker å tro at vi er forberedt, organisert og strukturert, men for meg individuelt – helhetlig – føler jeg at alle kan lære og bli bedre og jeg prøver kontinuerlig å gjøre det som manager.

Foto: BurnleyFC.com

5. Hvordan ville du beskrive en typisk uke på treningsfeltet i løpet av sesongen?

Mandag er vi forsiktige og ønsker ikke å gjøre for mye med de spillerne som spilte i helgen, så vi kjører en kort, skarp økt etterfulgt av en fleksibel økt i gymsalen på ettermiddagen.

Tirsdag jobber vi hardt med taktikker, men en kort økt med ballbesittelse og avslutninger med en styrketrening på ettermiddagen. På onsdag har spillerne som oftest fri og torsdag jobber vi med forming av laget og hvordan vi kommer til å spille. Fredag kjører vi korte, skarpe økter med innlegg og plassering.

6. Som en tidligere forsvarer, hvordan vil du beskrive din trenerstil og hva vil du si er det vanskeligste ved det?

Trening handler veldig mye om å forbedre enhver spiller vi har tilgjengelig og vi bruker mye videoanalyse der vi prøver å identifisere individuelle forbedringsområder. Vi jobber også mye med små grupper på treningene, der vi får anledning til å trene individuelt – noe man ikke alltid får mulighet til i større grupper.

7. Hva vil du si er den største forskjellen mellom League One, Two og the Championship fra en managers ståsted?

En generelt steg i kvalitet, teknikk, fart og styrke. På ethvert område i det man trapper opp, er det en merkbar forskjell. Jeg er sikker på at Premier League også kommer til å være slik igjen, men vi nyter utfordringen av å være en av verdens beste liga.

Foto: BurnleyFC.com

8. Fansen fikk ikke mulighet til å se mye av Charlie Austin eller Marvin Bartley forrige sesong, mens begge har gått en flott sesongstart – hvordan ser du for deg deres betydning på laget etter sesongstarten?

De har begge fått veldig god start på sesongen. Charlie har scoret mange mål og kommer til å bli bedre, Marvin har imponert alle i de siste tre kampene og jeg er henrykt på hans vegne. Forhåpentligvis kan begge forbedre seg.

9. Ben Mee, Kieran Trippier, Keith Treacy og Junior Stanislas har alle startet imponerende. Både Mee og Trippier har blitt populære blant fansen, vil du beskrive dem som potensielle varige signeringer?

Det er vanskelig å si, de er veldig talentfulle spillere og vi er henrykte over å ha dem, men vi må vente og se hva som skjer.

10. Mange spillere forlot Turf Moor i løpet av sommeren og flere har uttrykt bekymring for manglende erfaring og antall spillere. Du har uttrykt tidligere at du kunne tenke deg å forsterke laget med spillere, hvilken posisjon føler du trenger å forsterkes mest?

Vi mangler spillere og hvis vi kunne, hadde vi forsterket på samtlige områder. 

11. Tre sterke lag rykket ned fra Premier League (Birmingham, Blackpool og West Ham), mens tre ambisiøse lag fra League One (Southampton, Brighton, Peterborough) rykket opp og er plassert på den øvre delen av tabellen. Tror du at deres nåværende posisjon er mer permanent og hvem anser du som favorittene til opprykk – bortsett fra Burnley, selvsagt?

Foto: BurnleyFC.com

Southampton har fått en fantastisk start og jeg tror de kommer til å utfordre denne sesongen. Alle opprykkslagene starter som oftest bra, fordi de spiller med fjorårets opprykk i blodet, men det gjenstår å se om de kommer til å bli der. Mitt hovedfokus er på oss og topp seks-plassering må være målet.

12. I løpet av kort tid har klubben oppgradert Gawthorpe, treningsstudioet og gressmatten har fått en ansikts-løft. Er det andre planlagte prosjekter som du kan røpe?

Jeg har alltid noen ideer!

13. Hypotetisk sett, hvis du skulle forsterke med en norsk spiller, hvem ville det være?

Brede Hangeland. Han er god og vi kunne trengt en stor midtstopper!

(Note: English version of the interview can be read here)