McCann drømmer om Irland-retur

Clarets-kaptein Chris McCann håper at døren til det irske landslaget vil åpne seg etterhvert, til tross for å ikke ha spilt lenger enn U21 for de grønnkledde. Det har gått fire år siden den Dublin-fødte midtbanespilleren sist representerte sin nasjon under Don Givens, som ikke fulgte opp med innkalling til seniorlaget – noe 24-åringen håper skal endre seg.

Foto: BurnleyFC.com

McCann fikk kun en kamp for irene etter mindre konflikter med daværende trener Givens som også sørget for at midtbanespilleren ikke fikk ta på seg den grønne trøya flere ganger. Nå, i en alder av 24 år og et kapteinsbind å vise til, håper McCann at Giovanni Trapattoni skal gjenoppdage talentet og dra han inn i varmen igjen.

Det må være et mål for meg, å presse på, innrømmer kapteinen. Det ville gjort seg, med tanke på hvordan det endte sist og forhåpentligvis er det noe jeg kan legge bak meg. Jeg ønsker å spille for landslaget, det er et verdensmesterskap som venter også og det ville vært fint å bli involvert i noe slikt. Jeg tror ikke at man ønsker å avslutte karrieren uten å ha vært innom landslaget. 

Kapteinen drømte om å ta på seg den grønne trøya og var spådd å være den første Burnley-spilleren som kom til å representere irene etter å ha jobbet seg oppover Burnley-stigen siden 2005/06-sesongen. Slik ble det som nevnt ikke og derimot var det en ung ving ved navn Keith Treacy som snappet opp den bragden, en situasjon McCann håper vil kunne bane vei for hans inntreden på det irske landslaget.

Jeg tror jeg spilte med han når vi var på U21-laget. Vi var nok på samme lag, men han er en landslagspiller nå, noe som forhåpentligvis vil rette litt oppmerksomhet mot klubben. Følgelig vil han nok rette litt mer irsk oppmerksomhet og jeg ser fram til å spille bra og brøyte meg fram til (Irland) managerens planer, avsluttet Chris McCann