En lykkelig Hewitt

Steven Hewitt som nylig skrev under en kontrakt med Lancashire-klubben nylig og ble hyllet av manageren, ikke bare for avgjørelsen med også grunnet sitt talent. Hovedpersonen svarer med samme mynt og forteller om sin begeistring og lykke over sin første proffkontrakt.

Foto: BurnleyFC.com

Unge Hewitt er ikke mer enn 17, men ble tilbudt en to- og et halvt års kontrakt med the Clarets etter å ha imponert på både ungdoms- og reservelaget. Manager Howe har blitt så imponert med gutten at han også har valgt å ta med midtbanespilleren i laguttaket tidligere i sesongen – riktignok kun i Carling cup.

Hovedpersonen selv har som mål å bryte gjennom på førstelaget i nær fremtid etter å ha trent med seniorene på jevnlig basis.

Normalt sett pleier folk å få en ett-års kontrakt, så det å bli tilbudt to- og et halvt et er privilegium fra sjefen, fortalte 17-åringen. Manageren har ikke sagt noe til meg, men målet mitt er å tilbringe så mye tid som mulig på banen, selv om det skulle være fem eller ti minutter, så vil jeg være glad for det. Derfra ønsker jeg å sparke det videre, men mitt langsiktige mål er å starte hver uke.

Unge Hewitt er opprinnelig en Blackburn Rovers-spiller, men fikk aldri muligheten hos erkerivalene og ble fristilt i en ung alder (ni år), derfra tilbrakte han tid hos Stockport County før Burnley snappet opp talentet i begynnelsen av forrige sesong.

Når man blir frigitt fra en klubb tenker man at man ikke er stor nok eller rask nok til å være en fotballspiller, men jeg bestemte meg for å ikke tenke på det, glemme det og starte å nyte spillet. Det har beveget seg veldig fort for meg og jeg forventet ikke å være hvor jeg er nå og håper at det starter nå, avsluttet jubilanten Hewitt.