Etterlengtet storseier!

(Burnley 5-0 Sheffield United): Jay sendte Burnley i føringen etter 16 sekunder og la grunnlaget for resten av kampen. Bruun Larsen, Amdouni, Koleosho og Brownhill kom alle på scoringslisten mot Sheffield United sine ti mann.

Burnley startet oppgjøret på Turf Moor og definerte det som kan kalles en pangstart. Amdouni, fra avspark, sendte til keeper Trafford som sendte langt ut. Noen pasninger og ballen havnet hos Taylor som la inn i feltet hvor Jay Rodriguez på løp stusset ballen videre i nettet og 1-0 til the Clarets! Det tok hele 16 sekunder fra dommeren blåste!

Rodriguez (10′, 16′), Hamer (12′) og Norwood (19′) forsøkte seg. I det 28.minutt løsnet det nok en gang for the Clarets. En oppbygging fra forsvaret og en lang pasning fra O’Shea havnet hos Jacob Bruun Larsen som fosset fremover og sendte ballen kontrollert i nettet fra 15 meter. 2-0 til the Clarets!

Archer (31′) forsøkte seg kort tid senere uten å finne nettet. Klokken tikket mot pause og Burnley var nærmere 3-0 enn Sheffield United var en redusering. I det fjerdedommeren signaliserte fem tilleggsminutter pådro Oli McBurnie seg sitt andre gule for omgangen og Sheffield ble redusert til ti mann.

Etter sidebytte var Bruun Larsen (46′) og Koleosho (46′, 54′ og 58′) først ute til å teste ut Sheffield-forsvaret. The Clarets virket å ha full kontroll på annen omgang og øynet en etterlengtet seier etter syv strake tap.

Etter timen spilt fikk Vitinho (62′ og 63′) en dobbelt-sjanse til å punktere kampen, men klarte ikke å overliste keeper Foderingham. Osula (67′) fikk Shefields første mulighet etter sidebytte, men klarte ikke å overliste James Trafford som ga til hjørnespark.

I det 72.minutt sørget Zeki Amdouni for å punktere kampen. Et utspill ble spilt tilbake av Jordan Beyer, og angriperen viste hva han er god for alene mot keeper. 3-0!

Det var så vidt tilskuerne fikk satt seg ned når Luca Koleosho fikk en kjempemulighet til å sette inn 4-0. Det ente med stang ut og etter litt klabb og babb, havnet ballen hos samme mann igjen – denne gang gjorde han ingen feil og sendte ballen forbi keeperen! 4-0 i det 74.minutt!

Seieren var sikret, så da valgte sjefen like så greit å sende utpå friske bein. Innbytter Obafemi (78′) kom veldig nære med et skudd like innenfor 16-meteren. Det gjorde derimot Josh Brownhill to minutter senere. Burnley var i fyr og flamme, og etter fantastisk samspill rundt feltet til United havnet vallen hos Josh Brownhill som sendte avgårde et perle av et skudd som gikk rett til side for keeper og i mål. 5-0 i det 79.minutt!

Etter utallige bølger mot United-målet hadde det omsider løsnet for the Burnley og en storseier som smakte veldig godt.

Burnley: Trafford, Vitinho, O’Shea (Ekdal 82), Beyer, Taylor, Bruun Larsen (Berg Gudmundsson 65), Berge, Brownhill, Koleosho (Tresor 76), Rodriguez (Obafemi 75), Amdouni (Redmond 76)
Innbyttere: Vigouroux, Ekdal, Berg Gudmundsson, Massengo, Odobert, Ramsey, Redmond, Obafemi, Tresor
Gule kort: O’Shea 37, Beyer 66

Sheffield United: Foderingham, Baldock (Bogle 24), Robinson, Trusty, Ahmedhodzic, Norwood, Fleck (Osula 45), Thomas (McAtee 45), McBurnie, Hamer, Archer (Traore 45)
Innbyttere: Davies, Bogle, Larouci, Lowe, Slimane, McAtee, Souza, Traore, Osula
Gule kort: Fleck 33, McBurnie 36 og 45+1, Thomas 42, Osula 64
Rødt kort: McBurnie 45+1