Fletcher: – Flood er den rette arvtageren

Paul Fletcher som for en stund siden offentliggjorde at han gir seg som styremedlem forteller til lokal media at adm.direktør Brendan Flood er den rette kandidaten til å ta over styrerommet etter Barry Kilby som trapper ned etter sesongen.

Barry Kilby meldte som kjent sin avgang som styreformann av helsemessige grunner og skal etter planen gi seg i mai etter 13-og et halvt år ved roret. 63-åringen mener at arvtageren etter Kilby vil komme fra det nåværende styrerommet som består av Flood, John Banaszkiewicz, Mike Garlick eller Clive Holt og Fletcher føler at førstnevnte vil være den rette.

Foto: BurnleyFC.com

For meg er Brendan Flood den eneste fornuftige kandidaten, sa Fletcher. Han er en Rawtenstall-kar, hans forretninger er plassert i Manchester og han innom klubben jevnlig. Han er her to dager i uken uansett, flink til å håndtere forhandlinger, er involvert i ansettelser og jobber tett med ledelsen. Han kjenner klubben godt og er i følge men den som burde overta rollen. 

Han har en egen historie til klubben fordi han har – i likhet med Barry – gått på kamper med faren sin som gutt; begge ble introdusert for klubben på lignende vis og det beste ved dem er at de tar avgjørelsene med hjertet fremfor hodet. Barry sa at han kommer til å fortsette i styret som medhjelper, så de kan få et veldig godt samarbeid der. 

Foto: Burnley Express

Klubben trenger folk som kan holde skipet på stø kurs, som Barry. Men den trenger også visjonærer som Brendan, som er villige til å ta en sjanse på en Chris Eagles, som er er bra hvis man har råd til det. Hvis vi ikke hadde tatt de sjansene, hadde vi kanskje aldri kommet til Premier League, hvor Barry var betryggende å ha med. I følge meg var det Brendan som var pådriveren til opprykket, ikke bare ved å hente inn spillere, men også til å spytte inn penger. 

Foto: Burnley Express

Han var en stor investor på den tiden og derfor mener jeg at det faller naturlig på han. Jeg vet ikke om han ønsker den rollen, men i det nåværende styret er han den eneste logiske for min del og jeg tror at fansen også anser han som en av dem. 

Det ville vært enkelt for styret, etter at Owen Coyle dro midtveis i sesongen, å låne £25m for så å gå glipp av det hele takket være ett eneste poeng. Hvis Owen hadde blitt værende, hadde vi antageligvis blitt værende i Premier League, men hvis man låner £25m det ene året og holder seg oppe, så må man låne £25m året etter også, og slik fortsetter det.

– Derfra er det ikke langt unna administrasjon der man har ikke råd til å betale regningene, så finansielt fikk klubben det til og slapp risikoen med å miste juvelene, avsluttet Fletcher.