Fletcher: – Howe har siste ordet

Burnleys administrerende direktør, Paul Fletcher uttaler idag at det er klubbens manager Eddie Howe som har det siste ordet når det kommer til hvem som skal forlate Turf Moor i sommer.

The Clarets skal tilbringe nok et år i Championship etter å ha endt på en 8.plass denne sesongen – og det er nettopp denne situasjonen som gjør at utvalgte klubber ser nå mot 15-målscorerne Chris Eagles og Jay Rodriguez som potensielle forsterkninger i deres respektive klubber, etter å ha imponert denne sesongen.

Etter nedrykket fra Premier League i fjor fikk the Clarets en fallskjermpakke bestående av fire år med £16m på kontoen. Daværende manager Laws brukte pengeposen, som også besto av £7.5m etter salget av Steven Fletcher til Wolves, på å hente blant annet Chris Iwelumo, Leon Cort og Lee Grant. Laws godtok et Rangers-bud på playmaker Eagles som hadde et år igjen av kontrakten sin, men hovedpersonen selv valgte heller å forlenge med Lancashire-klubben og få uker etter takket klubben pent nei til en pengeslant fra tyrkiske Galatasaray for Andre Bikey.

Klubben er den samme, manageren er riktignok ny, men dilemmaene er fortsatt de samme. En ting har endret seg fra tidligere år; nå er ikke Burnley tvunget til å selge spillere som dagene før opprykket, takket være pengeposen som fulgte med opprykket – administrerende direktør, Paul Fletcher uttaler idag at det blir opptil manageren å bestemme om klubben skal godta budene som kommer på deres stjernespillere.

Det er en tøff situasjon, men alle klubbene i dette land er i samme båt, forklarer Flethcer. Det finnes ingen klubb i dette landet som ikke er under et visst finansielt press til å selge spillere, uansett om man har fallskjermer eller ikke – vi må være forsiktige og holde oss innenfor våre egne rammer.

– Men vi har tro på Eddie Howe, han vet hva han vil og kommer til å bestemme disse tingene, vi kommer til å la det være opp til manageren og vi kommer til å støtte hans avgjørelser, så lenge han holder seg til budsjettet vi har her, avsluttet klubbens administrerende direktør.

Howe har allerede gått ut og advart de ferske serielederne QPR om å holde fingrene av Jay Rodriguez som for kort tid siden signerte en kontraktforlengelse på to år:

– Vi er ikke åpne for bud på Jay og vi oppmuntrer ikke til det heller. Han har hatt en fantastisk sesong og er en vesentlig del av våre fremtidsplaner. Jeg har ikke hørt noe fra QPR, men hvis det kommer til å skje, vil de få beskjed om å holde seg unna, uttalte Howe kort, mens vingen Eagles og forsvarene Bikey og Mears er i sitt siste år. Noe som kan gjøre situasjonen noe vrien da klubben heller ønsker å beholde sine stjerner, men kan ende opp med å måtte godta bud på spillerne, fremfor å la dem gå gratis neste år.