Howe: – Austin og Pato blir som to nye signeringer

Eddie Howe støtter sin stjernesignering Charlie Austin og mener 21-åringen kommer til bli en suksess på Turf Moor etter å ha fått sesongen ødelagt grunnet en skulderskade -scenarioet er et manager Howe kjenner til fra sin tid som profesjonell spiller.

Foto: Burnleyfootballclub.com

Austin ble hentet til Turf Moor som Eddie Howes første signering og angriperen fikk kun fire kamper i den lilla- og lyseblå trøya før han klarte å slå skulderen ut av ledd på trening med operasjon til følge og dermed var også resten av sesongen ødelagt. 21-åringen er nå på bedringens vei og manageren ser for seg at duoen Austin/Pato kan bli dødelig for motstandernes forsvarere – sistnevnte er forøvrig også på bedringens vei etter en ryggskade.

I løpet av sin karriere fikk manager Howe et stort klubbytte fra AFC Bournemouth til Portsmouth, men det tok dessverre ikke lang tid før en kneskade satte stopper for spilletiden og kun to kamper var det forsvarer Howe fikk på Fratton Park før han pakket sakene og reiste tilbake sørover til moderklubben. Manageren er håpefull at Austin ikke vil ha flere problemer med skulderen, selv om det var samme skade som holdt han ute av spill i Swindon forrige september – for talentet er det ikke mangel på, 37 mål på 65 kamper nettet angriperen for League One-laget, Swindon.

Vi har høye håp for Charlie etter å ha sett hvor godt han gjorde det for Swindon, forklarer manageren. Han er i en god alder og vi hentet han ikke kun for denne sesongen, men for neste også. Det er vanskelig når man ankommer en ny klubb og blir skadet like etter, fordi man ønsker å vise seg frem, men ikke kan det fordi en skade holder deg tilbake.

Slikt kan skje, det hendte meg i Portsmouth – jeg var lysten til å vise meg fram fra dag en og gjøre det bra. Vi håper at han ikke vil rive opp skaden og vil komme tilbake sterkere og kjempe om en plass, både Charlie og Pato vil være som to nye signeringer for oss og det er viktig at vi gir dem en god oppkjøring slik at de kan gi oss store utfordringer på topp, avsluttet Howe.