Turf Moor-gresset «oppgraderes» igjen

I fjor sommer investerte Burnley FC £750.000 i en ny og moderne gressmatte av merket Desso GrassMaster – som for øvrig ble valgt til den tredje beste i ligaen – denne sommeren går matten igjen gjennom en mindre renovasjon, pris: £30.000.

Foto: Burnleyfootballclub.com

Riktignok er det ikke snakk om en like omfattende prosess som forrige sommer, hvor alt ble gravd opp og helt nye lag ble grunnlaget for det som idag brukes av Clarets-spillernes hjemmegress.

Klubben bruker nå sommeren til å pusse opp en allerede god bane til å bli enda bedre ved å bruke traktorer med tilbehør luke ut mest mulig naturlig gress, for å kunne så nye frø som gir enda sterkere gress, menneskelaget «fiber-gress», enn den som ble sådd for et år siden.

Overhalingen skal etter planen være ferdig i god tid før lagets siste pre-seasonkamp mot Sunderland, 30.juli og sesongstarten som sparkes igang uken etter. Stadium-sjefen, Doug Metcalfe var som vanlig full av lovord og ser fram til en «ny- og oppgradert» gressmatte;

Vi er henrykt over kvaliteten på matten vi hadde forrige sesong og med det arbeidet som må er i gang vil det forlenge levetiden- og kvaliteten på matten, samt opprettholde den i best mulig fatning. Så fort den er ferdig, vil vi igjen ha en av de beste gressmattene i Championship.