Flood om overganger

Klubbens operasjonelle direktør, Brendan Flood forsvarer salget- eller frigivelsen av spillerne som har forsvunnet ut Turf Moor-portene denne sommeren og understreker at Howe har full tillit og har i lag med styret felles visjon for klubben.

Samtidig røper Flood at de lilla- og lyseblå har avslått et £4.5m-bud på Jay-Rod.

Direktøren forteller i intervjuet om bakgrunnen for den kommende Ings-signeringen, salget av spillerne, men betrygger samtidig at det skal forsterkes med opp til fire nye ansikter innen overgangsvinduet stenger.

Foto: BurnleyFC.com

Vi vil forsterke på topp på grunn av Martins skade, forteller Flood. Vi håper at innen midten av kommende uke så har vi et par nye navn å vise fram – vi her definitivt støttende finansielt i forhold til Howe. Men det er samtidig å vite at implementerer de finansielle endringene som kommer, noe vi må og med det vi har oppnådd med de siste spillersalgene, gir det oss en mulighet til å bygge laget rundt Eddie.

– Vi ser for oss å hente opptil fire spillere innen vinduet stenger, ideelt sett vil alle være permanente signeringer, fordi de er alle flotte prospekter – vi må vente og se hva vi kan inngå.

Vi jobbet med å samle en gruppe som vi kan bygge laget rundt og vi forventer å utvide laget i løpet av de neste ukene. Vi vet hvem vi vil ha og vi kommer til å støtte manageren med å hente dem, det er et element av langtidsplanlegging som må gjøres og vi ber fansen om å være tålmodige. Vi ønsker å utvikle planen vi la i sommer; 

Vi vil prøve å komme oss til Play-Off denne sesongen. Vi har ikke måttet endre våre forsterknings-mål og jeg føler at med kvaliteten som er i laget, selv om det er flere ansiktet som er blitt byttet ut, må vi gi Eddie muligheten til å bygge sitt eget lag.

Southampton har allerede Jack Cork og Danny Fox som kjente Burnley-fjes og har tidligere uttrykt ønske om å hente Jay Rodriguez – noe Flood forteller at er uaktuelt, men støtter salget av Danny Fox.

Foto: Burnleyfootballclub.comDet er ikke noe som kunne friste oss. Han er en lokal helt og han ønsker å oppnå suksess for seg selv og for Burnley, han har en stor del av våre planer og det er flere spillere her som ønsker å spille for Burnley. Vi var jaget av -spesielt – Portsmouth angående Martin Paterson, men andre klubber har og fått inn flere forespørsler. Vi har også blitt forhørt om Charlie Austin, men vi vil ikke selge noen av våre angripere. De spillerne vi har solgt er de som ikke ønsket å være i Burnley.

Foto: PA Photos

Jeg tror at enhver manager vil si at de ønsker å ha flest mulig spillere tilgjengelige, men det er alltid faktorer om å ta de rette avgjørelsene rundt salg; Danny Fox, jeg tror ikke han ønsket å være i Burnley og spillerne som har forlatt klubben har ikke ønsket å være her. De er alle gode mennesker, men deres ambisjoner var ikke med oss.

– Jeg tror fansen son har sett Brian (Easton) spille forrige sesong ser at han helt klart har kvalitetene til å være en god Championship-spiller, han er en annen type enn Danny Fox, men jeg føler han er verdig trøya og manageren har tro på han, avsluttet Flood.