Forsterker keeperplassen med Nick Pope

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Burnleys andre signering er i boks etter at klubben hentet Nick Pope fra Charlton Athletic idag. 24-åringen blir den andre spilleren som tar følge fra the Addicks til Lancashire og tar følge gjenforenes med Johann Berg Gudmundsson.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Den tidligere Ipswich Town-spilleren uttrykte stor glede over å ha signert for the Clarets og ser fram til å utvikle seg videre i Lancashire og Premier League.

– Jeg ønsker å utvikle meg med som keeper og med de keeperne som allerede er her, kan jeg helt klart lære fra dem. De har begge erfart landslagspill med England og det er kun positivt for meg å være rundt dem på treningene og noe jeg ser fram til. Burnley er en klubb på vei oppover og er to av de mange andre grunnene til at jeg er her, sa Pope.

– Han er en ung keeper som vi føler lover godt. Han er en god keeper nå, men vi føler han kan modnes til å bli en enda bedre keeper i løpet av sin tid her. Vi måtte tilføye til den avdelingen, vi har erfaringen med Paul Robinson og Tom Heaton, men vi følte vi trengte en imellom som er oppadkommende. Han har vært på lån flere ganger og har mye erfaring for en ung keeper etter å ha spilt mange kamper for Charlton forrige sesong. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg husker når vi hentet inn Tom Heaton så snakket mange om laget hans som rykket ned, men den utfordringen er stor lærdom for keepere. Vi følte han lærte mye i løpet av sine låneopphold og gjorde det bra forrige sesong og mener kan kan bli en enda bedre keeper i fremtiden, la Dyche til.

24-åringen skrev under en tre års kontrakt etter å ha tilbrakt fire år med London-klubben og etter å ha snakket med keeper-kollega og kaptein Tom Heaton, ser Pope fram til å sette i gang. Nysigneringen minnes sine tidlige dager når han spilte på førstelaget i Bury i en alder av 16, en erfaring som hjalp han veldig mye i utviklingen.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Tom hadde litt fritid på grunn av landslagspill i EM, men vi snakket sammen på telefon. Det var godt å få den type velkomst og bli kjent med guttene før jeg slår meg til ro. Å spille den siste kampen forrige sesong når klubben allerede hadde rykket opp og vant serien, imponerte meg og de var det beste laget jeg spilte mot forrige sesong. 

– Jeg spilte mange kamper utenfor ligasystemet og jobbet meg oppover på lå og i løpet av tiden med Bury Town. Det var en herlig erfaring som gjorde meg godt, å rykke opp med Bury fra League Two var et herlig øyeblikk fordi det får en til å ville oppnå ting i fotball, avsluttet Pope.