Forsterker med ny spiss

Foto: BurnleyFC.com

Iren er en veteran i Premier League og kan vise til mer enn 250 kamper og 49 landslagkamper for Irland. 33-åringen startet karrièren i Blackb*rn, tok så turen nedover i systemet til Wrexham og Chester, før Ipswich ble neste stoppested. I 2010 gikk turen til Stoke og Premier League etter å ha imponert stort for Tractor-guttene.

Med Stoke ble det 62 mål på 269 kamper i løpet av syv år, hvor han i fire av disse passerte ti mål. Walters tildeles trøye nummer 19 og har flere landsmenn i sin nye klubb: Jeff Hendrick, Stephen Ward, Robbie Brady og Kevin Long.

Foto: BurnleyFC.com

Spilleren selv forteller at en overgang til Burnley var en såpass spennende utfordring at han ikke kunne takke nei til tilbudet.

– Jeg er henrykt med overgangen, sa Walters. Jeg har vært hos Stoke lenge og det var kun et par andre som hadde vært der lenger enn meg, jeg følte tiden var inne.

– Ting forandrer seg og omstendighetene endres og derfor tenkte jeg at tiden var riktig, Stoke fikk et bud og da ble ballen spilt videre til meg. 

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg hadde ikke snakket med noen om det i Stoke, men når jeg fikk pratet med manageren her (Dyche) var jeg henrykt over at det ble formalisert fordi jeg kjente til noen av guttene her og det gjør det hele enklere. 

– Jeg ser på det som en ny og spennende utfordring og en jeg ser fram til. Jeg ønsker å komme meg til VM med Irland og det har vært i bakhodet mitt fordi det startere med klubbform og forhåpentligvis kommer neste steg derfra. 

Foto: BurnleyFC.com

– Burnley gjorde det bra som sikret plassen i Premier League forrige sesong, det er vanskelig nok, men den «andre sesong»-syndromet har truffet mange lag tidligere og vi må forsikre oss at det ikke skjer her. Man må holde sulten i laget fordi det er enormt, en stor sesong venter, men mitt førsteinntrykk er at alle her ser fram til å sparke i gang og lagånden er flott.

– Det bidrar enormt til utfordringen som ligger foran oss. Jeg kommer til å gi alt og dere vil få absolutt alt av meg. Jeg kan spille i flere posisjoner, men foretrekker å spille på topp. Fra juletider og utover spilte jeg ti eller elleve kamper og scoret fire mål og et par for Irland – så det er min favoritt posisjon. Jeg spiller hvor som helst på topp og det er mye hardt arbeid foran oss for at laget skal gjøre det bra, avsluttet nysigneringen.