Forsterker med U21-manager: Michael Jolley

Burnley FC melder idag at Michael Jolley er ansatt som ny U21-manager på Turf Moor. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Jolley startet trenerkarrièren i Crystal Palace i 2003 hvor han var i fire år før turen gikk videre til Nottingham Forest, Falkirk, Lincoln City og nylig Crewe Alexandra. 37-åringen er en av kun 16 trenere (globalt) som har blitt tildelt FAs Elite Coaches Award.

– Jeg er veldig glad for å ha satt i gang, det er naturligvis en herlig tid å komme til klubben i det de skal sparke i gang i Premier League. Det er mye godt arbeid som har i bakgrunnen, så jeg ser fram til det. Å jobbe i for Crewe Alexandra som er kjente for å oppfostre talenter som Dario Gradi er en fantastisk erfaring for enhver ung trener.

– Jeg lærte helt klart mye av å jobbe der og håper jeg kan innføre noe av de tingene jeg lærte her i Burnley. De hadde en god sesong som var, men gruppen endres og det er en ny gruppe den vi jobber med i år.

– Andy, Jason Blake og Terry Pashley gjorde en utmerket jobb forrige sesong og jeg vil prøve å gjøre mitt bidrag til det. Vi ønsker å gjøre det bra i turneringene, men det er for det meste snakk om spillere som tar overgangen fra U21 til førstelaget, sa Jolley. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Ansettelsen av en trener med Michaels utmerkede kaliber er et signal på hvor dedikerte Burnley FC er til produksjon av egne spillere, sa Akademi-trener Jason Blake. Michael tar med seg et rik kunnskap etter å ha kommet til oss fra Crewe’s suksessrike akademi.

– I løpet av intervjuprosessen leverte Michael et profesjonelt og veldig inspirerende visjon for U21-gruppen med en nitid-strategi som bygger bro til førstelaget. Etter å ha innvielsen til FAs Elite Coaches Award er Michael i forsetet innen metodikk og lærepraksis.

– Michaels erfaring kommer også til å bli delt med akademiets trenere, hvor han kommer til å assistere den pågående utviklingen og leveringen av akademiets trener/utdannings program, sa Blake om klubbens nyeste trener-ervervelse.